Autor: dh
Datum objave: 18.11.2020
Komentari:


VIDEO Roberto Soldić sljedeće godine u pulskoj Areni!? 'U KSW-u rade na tome'

S tom borbom mogli bi napuniti stadion. Možda iduće godine u igri i zaista bude stadion, ali ne u Poljskoj, već u Hrvatskoj - kaže šef KSW-a Martin Lewandowski

Hrvatski MMA borac Roberto Soldić bio je gost KSW-ova čelnika Martina Lewandowskog na Instagramu. 


Dotakli su se mnogih tema, a najzanimljivije je bio razgovor o ponovnom organiziranju borilačke priredbe u Hrvatskoj. 


Naime, postoji ideja kako bi se Robocop mogao boriti u pulskoj Areni. Plan KSW-a je sljedeće godine organizirati meč između Roberta Soldića i Mameda Khalidova u Puli.


- Vi recite i ja ću se boriti. Imam puno poštovanja za tog borca. Čim sam potpisao za KSW, rekao sam Ivanu: 'Vidi, Mamed je gledao moj meč'. To je poput ostvarenja snova. Ako mi vi i menadžer kažete da se borim, ja ću se boriti. Spreman sam i to bi bila velika borba. Sviđa mi se, a svidjelo bi se i fanovima - kazao je Roberto.

A onda je Lewandowski otkrio gdje bi želio organizirati njihovu borbu, to bi posebno  oduševilo navijače i ljubitelje slobodne borbe u Hrvatskoj.

- S tom borbom mogli bi napuniti stadion. Možda iduće godine u igri i zaista bude stadion, ali ne u Poljskoj, već u Hrvatskoj. Razmišljamo o Puli. Radit ću na tome i možda se borba dogodi na stadionu. Vrijeme mora biti dobro - rekao je Martin Lewandowski.

Roberto je na to samo dodao da je već od svog menadžera Ivana Dijakovića čuo da se radi o pulskoj Areni.

Prošle subote na KSW 56 priredbi Soldić je na fantastičan način pobijedio Michala Materlu.

- Nisam skidao mnogo kilograma pa sam bio pun energije. Bio sam svjež i mnogo sam naučio iz prijašnjih pogrešaka. A prema naprijed mogu pogurati samo veliki borci - rekao je Soldić i pohvalio Materlu:

- Jako ga poštujem. On je velik borac i jedan takav mi treba da budem još motiviraniji.

Njihova borba je za Lewandowskog bila 'vrlo tužna'.

Teško je gledati osobu koja je s nama izgradila ovu organizaciju. Bilo je to za mene jako čudno - rekao je Martin Lewandowski.

A Roberto je samo dodao:

- Nisam uživao u toj borbi. Došao sam se boriti jer sam bio 14 mjeseci bez meča, a trebao mi je novi nastup. Ovo je za mene samo sport. Što god da se dogodi, znam da sam u ponedjeljak opet u dvorani. Pobjeda ili poraz, nije važno, jer ja sam borac.

Roberto je otkrio kako se u srednjoj kategoriji odlično osjećao.

- Mislim da sam bio malo snažniji jer nisam skidao mnogo kilograma. Dobro sam spavao, mogao sam jesti ugljikohidrate, ali i piti vode. U četvrtak sam popio tri litre, a to nije moguće kada nastupam u velteru - rekao je Soldić.

Uslijedilo je pitanje: 'Želiš li onda ostati u srednjoj ili kombinirati s velter kategorijom?'

- Vidjet ćemo što slijedi. Vidjet ću sa svojim timom. Možda sam zbog raspona ruku premalen za srednju kategoriju, ali vjerujem u sebe. Skidanje kilograma je bilo dobro. Radilo se o samo pet kilograma. Dobro sam se hranio i spavao. Bio sam svjež - prisnažio je Soldić.

Lewandowski je dodao kako već postoji nekoliko opcija za obranu titule u velter kategoriji. 


Među mogućim suparnicima je Andrezej Grzebyk, koji je na KSW 56 priredbi zbog ozljede noge morao predati borbu Mariusu Žaromskisu.

- Želim mu brz oporavak, velik je to borac. Tužno je to što mu se dogodilo, ali ovo je MMA i takve se stvari događaju - istaknuo je Roberto Soldić.

Lewandowski je za mogućeg protivnika u velter kategoriji spomenuo i Paula Daleya. No dodao je kako Paul 'već povlači neke poteze'.

I dok Soldić čeka svog sljedećeg suparnika nama je svakako najzanimljivije da bi svoju borbu mogao imati u Hrvatskoj. A bude li to pulska Arena, to će biti spektakl.


121
Kategorije: MMA
Tagovi: MMA, , Roberto Soldić
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije