Autor: mi
Datum objave: 28.01.2018


(VIDEO) Oleksandr Usyk vs. Mairis Briedis

Oleksandr Usyk (14-0, 11 KO) ujedinio je naslove svjetskog prvaka u cruiserweightu i izborio finale World Boxing Super Series turnira.

WBO prvak iz Ukrajine većinskom odlukom sudaca pobijedio je Mairisa Briedisa (23-1, 18 KO) na njegovom terenu u Rigi i nanio mu prvi profesionalni poraz.

U prvoj rundi Usyk je bio aktivniji i više radio, ali je Briedis bio precizniji.

Sjajna druga runda donijela je izmjenu udaraca tijekom sve tri minute, a dojam je da je Latvijac koji je pogađao tijelo i glavu bio nešto uvjeljiviji.

Sljedeća runda ponovno je donijela dobar boks, a ukrajinski ljevak počeo je pogađati zadnjim direktom.

Briedis se u četvrtoj počeo umarati, a Usyk sve više i češće pogađati. Latvijac je sredinom runde bljesnuo dobrom serijom, ali je nakon toga Ukrajinac ponovno preuzeo kontrolu.

Briedis agresivnije počinje petu rundu, Usyk ga pušta da radi i prima udarce na gard. Sredinom runde je preuzeo inicijativu  i počeo sve čišće pogađati protivnika.

U šestoj Usyk ide naprijed i više radi, a Briedis pogađa dobrim aperkatom.

Sedma je protekla ponovno u visokom tempu. Briedis odgovara na Usykovu agresiju, no prima veći broj težih udaraca.

Slična priča bila je i u osmoj. Kako je meč odmicao Usyk je sve bolje koristio prednji direkt i pripremao oriliku za zadnji lijevi. Briedis je na kraju 9. runde pogodio odličnim desnim krošeom.

I posljednje tri runde protekle su u dinamičnoj i uzbudljivijoj borbi, ali je Ukrajinac ostavio ipak malo bolji dojam i slavio tijesnom većinskom odlukom sudaca - 114-114, 115-113, 115-113.


Cro Ring je bodovao borbu 116-112 za Usyka.

Borbu je iz gledališta pratio Vladimir Kličko. Usyk je član njegovog K2 Promotionsa, a Briedis je bio sparing partner i njemu i njegovom bratu Vitaliju.

U drugom polufinalu sljedećeg vikenda bore se Murat Gassiev i Yunier Dorticos.Foto: Eastern News

545
Kategorije: Boks
Tagovi: Oleksandr Usyk, Maris Briedis, World Boxing Super Series
Najpopularnije
Najnovije