Autor: mi
Datum objave: 04.03.2018


(VIDEO) Nakon kaosa u prvom meču, Uzcategui u revanšu prisilio Dirrella na predaju

Nakon što je prvi meč prošlog svibnja završio sramotnim scenama, Jose Uzcategui (27-2, 23 KO) u revanšu protiv Andrea Dirrella je otklonio sve dvojbe (26-3, 16 KO).

U prvoj borbi poslije gonga za kraj osme runde Uzcategui je kombinacijom udaraca rušio Dirrella. To je bilo drugi put da Uzcategui udara nakon zvona i sudac ga je diskvalificirao. Ipak, po snimci se moglo vidjeti da boksač iz Venezuele nije to učinio namjerno i da je već bio u akciji prije samog zvona.

Dirrell se nije mogao podići s poda i u ring je ušla liječnička ekipa. Potom je izbila i tučnjava između timova, a Uzcategui je primio nekoliko udaraca od Dirrellovog ujaka i trenera Leona Lawsona Jr.-a. 

Sam Uzcategui rekao je da se Dirrell mogao nastaviti boriti, ali da je tražio izlaz.

“Bacao sam kombinaciju od tri udarca i nisam čuo zvono. Nisam ga htio udariti poslije zvona. Treći udarac uz to i nije bio tako jak. Bio sam iznenađen da je ostao na podu. Napravio mi je isto što i protiv Arthura Abrahama. Odustao je protiv njega, odustao je i protiv mene. Ja sam zaslužio pobjedu.”

U revanšu 27-godišnji boksač iz Venezuele  odradio je posao na pravi način i osvojio naslov IBF-ovog privremenog prvaka u supersrednjoj kategoriji.

Uzcategui je ozlijedio Dirrella udarcem u tijelo u trećoj rundi i nastavio ga je kažnjavati dok Amerikančev cutman Jacob 'Stitch' Duran nije sugerirao službeniku njujorške sportske komisije da sugerira sucu da prekine borbu prije početka devete runde.

Dirrell je molio Durana da mu dozvoli nastavak, ali iz bojazni za njegovo zdravlje 'Stitch' je inzistirao ne prekidu borbe.

"Bio sam malo iznenađen da su zaustavili u osmoj. Rekao sam da ću ga nokautirati u trećoj rundi. Trebalo je malo duže, ali je napokon stigao. Došao sam ga pritisnuti. Bilo je ili ću ja nokautirati njega ili on mene. I nokautirao sam ga" izjavio je Uzcategui.

34-godišnjem Dirrellu ovo je bila prva borba s novim trenerom Virgilom Hunterom. Bivši američki olimpijac izjavio je da je razmatrao odlazak u mirovinu prije nego mu je Andre Ward sugerirao da počne raditi s njegovim dugogodišnjim trenerom.

Hunter je zamijenio njegovog strica Leona Lawsona Jr.-a, jer je Lawson napao Uzcateguija u ringu nakon prve borbe.

Prije ove borbe, Dirrell je poražen samo dva puta i to od svjetskih prvaka Carla Frocha podijeljenom odlukom 2009. i Jamesa DeGalea 2015.
333
Kategorije: Boks
Tagovi: Andre Dirrell
Najpopularnije
Najnovije