Autor: mi
Datum objave: 13.01.2018


(VIDEO) Najveće prijevare u boksu i njihov sudar sa stvarnošću

Boks je ozbiljan biznis u kojemu se okreće veliki novac.

Za postati profesionalni boksač jednako važno posjedovanju vještina je iza sebe imati i tim koji će financirati i pažljivo graditi karijeru.

Tijekom tog vremena treba izgraditi i primjeren omjer pobjeda i poraza. Uobičajeno je da se za start profi karijere odabiru pobjednici protiv kojih je pobjeda 'zicer', ali neki boksači to rade i nakon što su profesionalci već godinama.

Diljem svijeta postoje boksači koji imaju izuzetan skor, ali nitko za njih nije čuo. Postoje i oni za koje se čulo, ali nije su čulo za njihove protivnike. Takvi se u engleksom nazivaju 'hype job', a podrazumijevaju boksača koji je nabio skor borbama s nedostojnom konkurencijom.


Boxing Legends TV objavio je priču u dva dijela o boksačima koji su se godinama borili s protivnicima primjerenim za početak karijere i ostvarili na papiru impresivan omjer pobjeda i poraza i o onome što se dogodilo kada su se suočili s prvim pravim izazovom.


Peter McNeeley najpoznatiji je od njih.

Bio je prvi protivnik Mikea Tysona nakon njegovog izlaska iz zatvora. U meč s 'Iron Mikeom' ušao je s 36 pobjeda i 1 porazom, ali gotovo svi njegovi prethodni protivnici imali su negativan omjer pobjeda i poraza. On je najpoznatiji primjer 'nabijanja skora'. Meč s Tysonom završio je njegovom diskvalifikacijom u prvoj rundi.

Na ovom popisu je i olimpijski pobjednik iz Sydneya 2000. u superteškoj kategoriji Audley Harrison koji je završio karijeru nakon pretrpljenog nokauta od Deontaya Wildera u prvoj rundi 2013.

Tu je i sin slavnog oca Julio Cesar Chavez Jr. koji je prije poraza od Sergija Martineza nabio skor 46-0-1, Jeff Lacy koji je bio razvikano ime dok nije naletio na Joea Calzaghea, te razočaravajuća karijera Adriena Bronera.


Pratimo i priču od Princa Patela koji sada skor nabija po Mađarskoj do Davida Rodrigueza koji je ostvario 36 pobjeda u nizu s 34 nokauta prije nego se sreo s prvim ozbiljnijim journeymanom.1191
Kategorije: Boks, Zanimljivosti
Tagovi: Boks
Najpopularnije
Najnovije