Autor: mi
Datum objave: 15.10.2018


(VIDEO) Mirsad Bektić u posjeti domu u Bosni i Hercegovini

Mirsad Bektić (13-1) u svojoj posljednjoj borbi za UFC u lipnju pdoijeljenom odlukom pobijedio je bivšeg izazivača za naslov u perolakoj kategoriji Ricarda Lamasa.

27-godišnji borac iz Bosne i Hercegovine time je ostvario šestu pobjedu u sedam nastupa za UFC i ostao pri vrhu svoje kategorije.

 

U novoj epizodi UFC Connecteda Bektić se vraća u rodnu Bosnu i Hercegovinu.


U intervjuu za Cro Ring iz 2015. Bektić je govorio o svojoj mladosti. Rat ga je protjerao iz rodne Srebrenice. Prvo je živio po Europi, a potom se preselio u SAD.

"Naravno, bilo je teško. Naša mati je s nama trojicom braće pobjegla sama. Bilo je teško odrasti u Americi sa samom materom koja se morala brinuti za troje djece u tuđoj zemlji gdje ima malo rođaka, ali joj se zahvaljujem svaki dan za sve što je za nas uradila i kroz što je morala proći da nam da bolji život. "


- Kako si ušao u svijet borilačkih vještina i kako i kada si počeo trenirati MMA?


"Borio sam se već od malena, čitav život skoro i uvijek sam i kao dijete bio jako aktivan. Sa 17 godina sam prvi put otišao gledati svog druga Stevea koji se borio i onda sam odlučio i ja pokušati. Od tada mi se svidjelo i odlučio sam nastaviti i postati najbolji borac svijeta u svojoj  kategoriji."


- U Sjedninjenim Državama natjecao si se i u body buildingu?


Da, za bodybuilding  je malo smiješna priča, he he. Uvijek sam bio najmanji u grupi, pa sam odlučio početi s tim da dobijem malo mase!"http://www.croring.com/news/intervju-mirsad-bektic-svaki-dan-zahvaljujem-majci-za-sve-sto-je-za-nas-uradila-da-nam-da-bolji-zivot/12731.aspx
520
Kategorije: MMA
Tagovi: Mirsad Bektić
Najpopularnije
Najnovije