Autor: mi
Datum objave: 04.02.2019


(VIDEO) Miočić: Puno toga se promijenilo. Kad se budem ponovno borio s Cormierom vidjet ćete novog mene

Stipe Miočić ne skriva da je opsjednut revanšom s Danielom Cormierom.

'Firefighter' se nije borio od srpnja prošle godine kada je od DC-a izgubio naslov UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji.


Iako je kao rekorder po broju obrana naslova zahtijevao revanš odmah, UFC nije bio zainteresiran već je planirao da DC brani pojas protiv Brocka Lesnara. Budući se povratak bivšeg prvaka zakomplicirao i UFC ne govori previše o toj situaciji, sam Cormier izjavio je da će se u slučaju da Lesnar otpadne ponovno boriti s Miočićem.

Taj meč mogao bi se dogoditi u periodu između travnja i srpnja. Cormier se planirao umiroviti u ožujku kada će napuniti 40. godina, ali izvjesno je da će nastaviti karijeru i iza 40. rođendana.


"Nismo puno čuli. Vidjet ćemo što će se dogoditi. I dalje radimo, pokušavamo ispeglati situaciju, vidjet ćemo" rekao je Miočić.

 

Njegov tim objavio je video u kojem američko-hrvatski teškaš govori što je radio u međuvremenu. Njegova supruga Ryan rodila je kćer Meelah kojoj bivši prvak posvećuje puno vremena.


"Moj plan je, naravno, dobiti taj revanš. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Trenutno sam u dvorani i postajem sve bolji, volim svoj život i uživam u svojoj kćerki svakog dana gledajući ju kako raste."


Ne skriva da će biti vrlo razočaran ako se Cormier umirovi prije nego se ponovno nađu u kavezu. Nada se da će mu 2019. biti savršena, a za to treba ostvariti jednu stvar.


"Vratiti svoj naslov, boriti se s DC-em u revanšu i vratiti taj pojas kući u Cleveland. To ću i učiniti".


"To mi je sve. Zato jer znam da sam bolji borac. U svom srcu vjerujem da sam bolji borac."


"Mislim da sam do nokauta dobivao borbu. Osjećam da sam na neki način ispao iz tračnica, da nisam radio ono što obično radim i nisam se držao plana. Pregazio sam ono što sam trebao napraviti i uhvatio me tim udarcem. Udarcem kojeg nisam vidio. On ne udara jako kao Francis Ngannou. Jednostavno je pogodio na pravo mjesto."


"Nije da je obrisao pod sa mnom. Jednostavno sam znao da sam bolji borac. I reći ću vam nešto: Kad se budemo sljedeći put borili vidjet ćete drugačijeg borca. Vidjet ćete novog mene. Puno toga se promijenilo."


"Borim se za nešto. Sada se borim za svoju kći. Više se ne radi samo o meni, niti o meni i mojoj ženi. Volim ono što radim, ali sada to radim iz još boljeg razloga."


Osim Lesnara, Cormierovo ime se često veže za treću borbu s Jonom Jonesom i u tim pričama Miočić je ostao po strani.


"Definitivno je takav osjećaj. Čujte, takav je svijet u kojem živimo. To je ono što ljudi žele vidjeti i čuti. Sve te stvari koje su po medijima."


Miočić kao ni dosad se ne namjerava gurati preko medija. Vjeruje da mu Cormier duguje revanš jer je on njemu kao prvaku poluteške kategorije dao priliku.


"On je džentlmen poput mene. Da su uloge obrnute ja bih mu dao priliku. Ne bih sjedio i govorio: Ne, ne, u redu je. Borit ću se protiv nekoga drugog. Ne čovječe."


Uz svakodnevne treninge Miočić i dalje radi kao vatrogasac. Neumorni borac u nedjelju je odradio 24-satnu smjenu.


"Takvo je moje stanje uma. Uvijek ići naprijed i naporan rad. Ništa se ne poklanja sve se mora zaraditi."1053
Kategorije: MMA
Tagovi: Stipe Miočić
Najpopularnije
Najnovije