Autor: mi
Datum objave: 16.06.2017


(VIDEO) Kovalev otišao s pressice s Wardom, Rus bijesan zbog novca

Sergej Kovalev djeluje vrlo ljut uoči revanša s Andreom Wardom ovog vikenda u Las Vegasu.

Na posljednjoj press konferenciji Rus se kratko obratio, rekao par zahvala i poručio da je rekao već dovoljno i da će ostalo vidjeti u ringu. Zatim je uperio prst prema Wardu i rekao: A ti se pripremi.

Dok mu je Ward odgovarao da ne upire prste prema njemu, 'Krusher' je već napuštao prostoriju.

Osim priče o razgovorima njegovog trenera o prelasku u Wardov tim za ovu borbu, želje za osvetom, mogući razlog Rusove nervoze je i velika razlika u novcu koji će boksači dobiti.


Za prvu obranu WBA, WBO i IBF naslova u poluteškoj kategoriji Ward (31-0, 15 KO) će dobiti najmanje 6 milijuna dolara. S druge strane, Kovalev će veći dio prihoda dobiti od postotka prodaje pay-per-viewa i ulaznica. 'Son Of God' za prvu borbu je dobio 5 milijuna dolara, a Kovalev dva uz postotak od prodanih PPV-a, koji nije bio velik jer je borba prodala  samo 160 000 PPV-a.

Promotor Sergeja Kovaleva, Main Events, i Sportskoj komisiji Nevade predat će ugovor u kojem će pisati da će boksač 75 posto svog prihoda ostvariti kroz prihode od meča, a ne specifičan iznos.

Razlika u plaći je razljutila Kovaleva (30-1-1, 26 KO) pogotovo zato što je, kao i mnogi drugi, mislio da je trebao pobijediti u prvom meču.

Wardov promotor je Roc Nation Sports hip hop mogula Jay-Z-a.

"Sergej radi za svaki novčić koji zaradi. Drugog tipa plaća netko (Jay Z) tko će ga plaititi više nego što će kompanija zaraditi. Bez obzira što se dogodilo, Ward će zaraditi više od ukupne zarade njegove kompanije" izjavila je direktorica Main Eventsa Kathy Duva.

"Njega plaća jedan tip koji je iz nekog razloga voljan platiti neobično velik novac da bi ga gledao kako se bori. Dobro za njega. Sergej radi za svaki novčić, tako da očito ovo djeluje više na njega nego na Warda, koji ima zagarantiranu zaradu. I u neku ruku mogu shvatiti Sergeja kad je rekao: "OK, znate što? Ja sam završio. Neka on sad malo daje intervjue."


Njegov menadžer Egis Klimas misli da je Ward namjerno slabo promovirao priredbu zato jer mu se Kovalev ne sviđa i zna da mu time može naštetiti.

"Za prvu borbu Kovalev je odradio toliko puno promotivnih aktivnosti. Preletio je zemlju uzduž i poprijeko. On ne misli da je Ward učinio dovoljno sa svoje strane. Ward ima 'sugar daddyja' koji ga plaća 7 milijuna dolara za ovu borbu. OK? Sergej mora zaraditi svoj svaki novčić. On promovira ovu borbu koliko može. Svaki dolar koji zaradi dolazi od fanova. Nitko mu ništa ne poklanja."1101
Kategorije: Boks
Tagovi: Andre Ward, Sergej Kovalev
Najpopularnije
Najnovije