Autor: mi
Datum objave: 05.05.2016


(VIDEO) Khan i Alvarez u Vegasu: Ovo bi nam mogla biti posljednja borba ovdje ako Trump postane predsjednik

Saul Alvarez i Amir Khan odradili su press konferenciju uoči borbe za WBC-ov naslov prvaka svijeta u srednjoj kategoriji.

Canelo ovog vikenda u Las Vegasu brani pojas i pobjednik bi se trebao boriti s Gennadyjem Golovkinom. Ali, Alvarez je još jednom rekao da dok je on na 70 kilograma ne namjerava se boriti s nikim na granici srednje kategorije i još jednom osporio bilo kakve Kazahstančeve zasluge za borbu, iako je između ostalog GGG I privremeni WBC-ov prvak.

U pomoć mu je priskočio i Bernard Hopkins, koji je partner u kompaniji koja promovira Alvareza, Golden Boyu i rekao da bi se Golovkin stvarno morao boriti protiv Sergeja Kovaleva i prestati s izgovorima. Treba ipak reći da se Hopkins podigao u kilaži kada je izgubio naslove od Jermaina Taylora i to s 41. godinom.


Khan i Alvarez imali su na press zajednički stav i to protiv ksenofobnog Donalda Trumpa koji lovi republikansku nominaciju za predsjedničke izbore. Trump s pozicije čovjeka koji je naslijedio ogromno bogatstvo govori da treba zabraniti Muslimanima ulazak u SAD i podići zid kako bi zadržao Meksikance izvan granica Sjedinjenih Država.

Britanac Khan pakistanskog je podrijetla i predani musliman.

“Moj san je boriti se u ovako velikoj borbi u Las Vegasu i ne želim to pustiti” i potom dodao sa smješkom “Ovo bi mogla biti posljednja borba za mene i Canela ovdje ako Trump postane predsjednik! Tako da bolje vam je da gledate u subotu”.


Nakon press konferencije Alvarez je također uputio poruku republikancu.

“Ne želim se uplitati u politička pitanja, ali ovo boli i vrijeđa”.

“Ja samo želim da on shvati da kada izađem na trčanje vidim puno mojih sunarodnjaka kako naporno rade na poljima. Oni nisu došli ovdje pljačkati i krasti. Želimo mu pokazati da smo mi Meksikanci došli ovdje uspjeti i biti pobjednici.”


Promotor priredbe Oscar De La Hoya tvrdi da će Trump biti prisutan u T-Mobile Areni na meču, ali da neće imati mjesta uz ring.


Foto: Hogan Photos

753
Kategorije: Boks
Tagovi: Amir Khan, Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije