Autor: mi
Datum objave: 30.12.2018


(VIDEO) Jon Jones ponovno postao UFC-ov prvak

Jon Jones (23-1, 17-1 UFC) treći je put osvojio naslov UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji

U meču za upražnjeni naslov na UFC-u 232 u Los Angelesu u trećoj je rundi nokautirao Alexandera Gustafssona (18-5, 10-5 UFC).

Već nakon tridesetak sekundi borba je nakratko prekinuta nakon što je Jones pogodio Gustafssona koljenom u genitalije. Amerikanac je dosta napadao Šveđaninova koljena, a sredinom runde pogodio je i dobrim udarcem laktom. Gustafsson nije imao previše uspjeha u provm dijelu borbe u kojem je uspio zaustaviti pokušaj rušenja.


Početkom druge 'Mauler' ponovno brani pokušaj rušenja, ali i prima udarac koljenom u tijelo. Jones dva puta napada middle kickom, a Šveđanin blokira. Potom je došlo do kratkog prekida nakon što je Gustafsson pogodio 'Bonesa' prstom u oko. Jones zatim dobro radi low kickovima, a Gustafsson odgovara desnicom. Amerikanac rundu završava spinning back kickom u tijelo.


U trećoj Jones ruši protivnika na sredini oktogona i napada laktovima. Potom mu uzima leđa i završava ga nizom udaraca iz back mounta.

Poziciju prvaka upraznio je aktualni prvak u teškoj kategoriji Daniel Cormier.

Uvod u borbu obilježio je veliki skandal oko Jonesovog pozitivnog dopinškog testa u kojemu su nađeni metaboliti steroida. Sportska komisija Nevade nije mu željela izdati dozvolu za nastup, ali je UFC uspio prebaciti borbu u Kaliforniji.


U prvoj borbi 2013. Jones je pobijedio Gustafssona jednoglasnom odlukom sudaca.


Amanda Nunes (17-4, 10-1 UFC) postala je prva žena koja istovremeno drži naslove UFC-ove prvakinje u dvije težinske kategorije.

U dvoboju prvakinja 30-godišnja Brazilka podigla se u perolaku kategoriju i u prvoj je rundi nokautirala Cris Cyborg (20-2, 5-1 UFC) u njenoj trećoj obrani naslova.

Borba se odvijala u furioznom tempu. Odmah su ušle u boksačke izmjene, a stvari su po Cyborg krenule loše nakon što ju je Nunes rušila lijevim krošeom. Nije odustajala, no Nunes je bila uspješnija u izmjenama i nokautirala ju serijom udaraca uz kavez za samo 51 sekundu.

Nunez sada drži naslove u bantamu i perolakoj kategoriji.
Cyborg je ovo prvi poraz od debija u svibnju 2005. godine.

Andrei Arlovski (27-18, 16-12 UFC) doživio je četvrti uzastopni poraz. 39-godišnji Bjelorus u dosta slabom meču izgubio je podijeljenom odlukom sudaca od Walta Harrisa (12-7, 5-6 UFC). Bivšem UFC-ovom prvaku u teškoj kategoriji ovo je osmi poraz u zadnjih deset borbi.

Nakon što je u prvoj rundi obranio nekoliko pokušaja submissiona, Michael Chiesa (15-4, 8-4 UFC) kimurom u drugoj rundi pobijedio je Carlosa Condita (30-12, 7-9 UFC) i nanio 'Natural Born Killeru' peti uzastopni poraz. Chiesi je ovo bila prva borba u velter kategoriji.

Australac makedonskih korijena Alexander Volkanovski (19-1, 6-0 UFC) ostvario je najveću pobjedu karijere nokautiravši u drugoj rundi bivšeg izazivača za naslov u perolakoj kategoriji Chada Mendesa (18-5, 9-5 UFC) nakon što je prethodno bio uzdrman. Ovim uspjehom došao je na 6-0 u UFC-u i ovo mu je bila 16. uzastopna pobjeda.
Corey Anderson (12-4. 9-4 UFC) u prilično izjednačenom meču pobijedio je Ilira Latifija (14-6, 7-4 UFC) jednoglasnom odlukom sudaca i ostvario treći uzastopni uspjeh.

UFC 232:


Jon Jones def. Alexander Gustafsson (TKO, R3)
Amanda Nunes def. Cris Cyborg (KO, R1)
Michael Chiesa def. Carlos Condit (submission, kimura, R2)
Corey Anderson def. Ilir Latifi (jednoglasna odluka sudaca, 29-28, 29-28, 29-28)
Alexander Volkanovski def. Chad Mendes (TKO, R2)
Walt Harris def. Andrei Arlovski (podijeljena odluka sudaca; 27-30, 29-28, 29-28) 
Megan Anderson def. Cat Zingano (TKO, R1)
 Petr Yan def. Douglas Silva de Andrade (TKO, R2)
Ryan Hall def. B.J. Penn (submission, heel hook, R1)
Nathaniel Wood def. Andre Ewell  (submission, rear-naked choke, R3) 
Uriah Hall def. Bevon Lewis (KO, R3) 
Curtis Millender def. Siyar Bahadurzada (jednoglasna odluka sudaca; 29-28, 29-28, 30-27)
Montel Jackson def. Brian Kelleher (submission, D’Arce choke, R1)


1399
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones, Andrei Arlovski, , Alexander Gustafsson
Najpopularnije
Najnovije