Autor: mi
Datum objave: 09.08.2019


(VIDEO) Ishii unatoč porazu prošao u četvrtfinale PFL-ovog turnira, Delija ispao

Satoshi Ishii (22-9-1) poražen je u glavnoj borbi PFL-ove priredbe u Atlantic Cityju, no unatoč tome prošao je u nokaut fazu turnira.

32-godišnji teškaš izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca (30:27, 29:28, 29:28) od Jareda Rosholta (18-7).

Veći dio prve runde se odvijao u borbi na nogama u kojoj je Amerikanac imao blagu prednost. Udarao je koljenima u tijelo iz klinča, a na ulasku u posljednju minutu srušio je Japanca koji se vratio na noge za dvadesetak sekundi.

U drugoj 33-godišnji Rosholt je dvaput rušio Ishiija bez konkretnog učinka. Član Cro Cop Teama je u ovom dijelu borbe bio nešto učinkovitiji u stojci pogodivši middle kickom i s par direkata.

U posljednjoj rundi su obojica već bili iscrpljeni, ali je Ishii uspješno je branio pokušaje rušenja. Rosholt je pogodio dobrim desnim direktom u zadnjim sekundama borbe.

Ishii je ovim porazom prekinuo niz od sedam pobjeda.Ante Delija ozlijedio se i nije mogao nastupiti u drugom kolu, te je ostao na 3 boda osvojena u prvom kolu i nije prošao dalje.

Denis Goltsov (24-5)  i u drugom nastupu potvrdio je da je prvi favorit za osvajanje turnira. Višestruki svjetski prvak u combat sambu nakon što je u prvoj rundi zamalo nokautirao, u drugoj je Ezekiel chokeom završio Kelvina Tillera (11-3).

28-godišnji Rus u prvom je kolu u prvoj rundi nokautirao Jareda Rosholta i prvi je na ljestvici s 11 bodova (6 za nokaut u prvoj i 5 za submission u drugoj rundi).


Bivši K-1 borac Ben Edwards (3-1) nakon što je otkazao nastup u prvom kolu protiv Ante Delije, izgubio je jednoglasnom odlukom od Francimara Barrosa (24-7-1-1NC). 39-godišnji Brazilac, koji se u drugom kolu trebao boriti s Delijom, pobjedu je osigurao rušenjima i dominacijom u parteru, jer je 35-godišnji Australac na početku pokazao da ima znatno bolju stojku.

Delijin protivnik sa starta turnira, Carl Seumanutafa (12-11) poražen je od Alija Isaeva (6-0) na isti način kao i u prvom kolu, jednoglasnom odlukom sudaca.

Zeke Tuinei-Wily (3-3), koji je u prvom kolu poražen podijeljenom odlukom sudaca od Ishiija, izgubio je nokautom u prvoj rundi od Alexa Nicholsona (14-8).

‘Spartan’ ga je prvo pogodio lijevim middle kickom, a zatim rušio snažnim desnim direktom i završio s dva hammerfista.

Sustav bodovanja na turniru je da se za pobjedu dobiva tri boda, a ako borba završi bez pobjednika svaki borac dobiva bod.

Bonus bodovi dobivaju se za pobjedu u prvoj (+3), drugoj (+2) ili trećoj rundi (+1). Primjerice ako borac pobijedi prekidom u prvoj rundi dobiva 6 bodova. 

Četvrtfinalni i polufinalni mečevi turnira održavaju se u jednoj večeri na PFL-ovim priredbama u listopadu.

Borba Ishii-Rosholt je posljednja u prijenosu.


 

PFL 6:

Turnir u teškoj kategoriji:

Jared Rosholt def. Satoshi Ishii (jednoglasna odluka sudaca; 30:27, 29:28, 29:28)
Ali Isaev def. Carl Seumanutafa  jednoglasna odluka sudaca; 30-27, 30-27, 29-28)
Muhammed DeReese def. Valdrin Istrefi (TKO, R1)
Francimar Barroso def. Ben Edwards (jednoglasna odluka sudaca; 30-27, 29-28, 29-28)
Denis Goltsov def. Kelvin Tiller  (submission, Ezekiel choke, R2)
Alex Nicholson def. Zeke Tuinei-Wily (TKO, R1)

Turnir u poluteškoj kategoriji:
Vinny Magalhaes def. Rakim Cleveland (submission, armbar, R1)
Viktor Nemkov def. Rashid Yusupov (podijeljena odluka sudaca)
Maxim Grishin def. Mikhail Mokhnatkin (KO, R1)
Emiliano Sordi def. Bozigit Ataev (KO, R1)
Jordan Johnson def. Sigi Pesaleli (jednoglasna odluka sudaca; 30-27, 30-27, 30-27)


Umar Nurmagomedov def. Sidemar Honorio (jednoglasna odluka sudaca; 30-27, 30-27, 30-27)1222
Kategorije: MMA
Tagovi: Satoshi Ishii, Professional Fighters League
Najpopularnije
Najnovije