Autor: mi
Datum objave: 13.04.2019


(VIDEO) Gilberto Ramirez u debiju u poluteškoj kategoriji slomio rebra trostrukom izazivaču za naslov

WBO prvak u supersrednjoj kategoriji Gilberto Ramirez (40-0, 26 KO) uspješno je debitirao u poluteškoj kategoriji u uvodnom dijelu priredbe Lomachenko-Crolla.

27-godišnji Meksikanac 40. profesionalnu pobjedu ostvario je u Los Angelesu protiv trostrukog  izazivača za naslov u poluteškoj kategoriji Tommyja Karpencyja (29-7-1, 18 KO).

Ramirez je slomio rebra Karpencyju u prvoj rundi i 33-godišnji Amerikanac predao je meč nakon četvrte runde.

"U prvih 30 sekundi prve runde Ramirez me pogodio dobrim udarcem i slomio rebra" izjavio je Karpency koji se 2012. borio za WBO pojas s Nathanom Cleverlyjem, iste godine boksao je za IBO naslov s Andrzejom Fonfarom, a 2015. za WBC-ov pojas s Adonisom Stevensonom.


2016. izgubio je tehničkim nokautom od Oleksandra Gvozdyka, ali je prethodno rušio Ukrajinca. Najveću pobjedu ostvario je 2014. kad je pobijedio bivšeg svjetskog prvaka Chada Dawsona podijeljenom odlukom sudaca.


World Boxing Organization izazvao je dosta konfuzije u vezi Ramirezovog dizanja u kategoriju do 79.4 kilograma. Prvo je objavio da je prvak upraznio naslov i da će se za njega boriti Billy Joe Saunders i Shefat Isufi. Potom je Meksikanac izjavio da on nije upraznio naslov i da mu je WBO dozvolio borbu u poluteškoj kategoriji. Federacija je kasnije napravila kompromis i Saunders i Isufi će se 18. svibnja boriti za privremeni naslov.

"Na treninzima za ovu borbu smo se upravo tome posvetili - tijelo, tijelo, tijelo. Moj novi glavni trener Julian Chua odradio je sjajan posao. Osjećam se ugodnije na 79.4 nego na 76.2 kilograma. Dugo vremena sam se mučio sa spuštanjem u supersrednju kategoriju. Ciljam na sve prvake u poluteškoj kategoriji" izjavio je 'Zurdo de Oro' (Zlatni Ljevak).


Ramirez je WBO naslov u supersrednjoj kategoriji osvojio protiv Arthura Abrahama u travnju 2016.
Foto: Mikey Williams 

286
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks
Najpopularnije
Najnovije