Autor: mi
Datum objave: 15.06.2019


(VIDEO) Dorticos brutalnim nokautom ponovno postao svjetski prvak i finalist WBSS turnira

Yuniel Dorticos (24-1, 19 KO) postao je novi IBF-ov prvak svijeta u cruiserweightu i prvi finalist druge sezone WBSS turnira.

33-godišnji Kubanac u meču za upražnjeni naslov u Rigi brutalnim nokautom u 10. rundi pobijedio je prethodno neporaženog Amerikanca Andrewa Tabitija (17-1, 13 KO).

Tabiti je bio vrlo defenzivan tijekom cijele borbe i stalno je držao protivnika, ali je u trenucima u kojima je odlučio napasti bio vrlo brz i precizan.


Dorticos u petoj rundi pogađa Mayweatherovog boksača lijevim krošeom u glavu i lijevim krošeom u tijelo, a malo nakon toga sudac prekida borbu kako bi upozorio borce da se ponašaju kao profesionalci.

U šestoj rundi sudar glavama izaziva veliku posjekotinu iznad desnog Kubančevog oka, a ubrzo treći čovjek u ringu oduzima Tabitiju bod zbog neprekidnog držanja.

'KO Doctor' je počeo dominirati u desetoj rundi, a kad se 29-godišnji Amerikanac upustio u izmjenu udaraca Dorticos ga je teško nokautirao desnim krošeom.

Kubanac je već bio WBA prvak u ovoj kategoriji, a pojas je izgubio u prošlogodišnje finalu kada ga je pred sam kraj 12. runde nokautirao Murat Gassiev.

U drugom polufinalu bore se Krzysztof Glowacki i Mairis Briedis. Borba je trebala biti za WBO i WBC naslove, ali je WBC promijenio odluku nakon nemogućnosti dogovora oko sudaca za meč, te će se Poljak i Latvijac boriti samo za WBO pojas.
437
Kategorije: Boks
Tagovi: World Boxing Super Series
Najpopularnije
Najnovije