Autor: mi
Datum objave: 07.06.2019


(VIDEO) Delija slavio na startu PFL-ovog turnira teškaša

Ante Delija (16-3) pobjedom je otvorio nastup na PFL-ovom turniru teškaša.

Na priredbi u Uniondaleu u državi New York 28-godišnji Dubrovčanin jednoglasnom odlukom sudaca (30:26, 30:26, 30:27) pobijedio je Carla Seumanutafu (13-10) i osvojio tri boda u ligaškom dijelu natjecanja.


Prva runda protječe u potpunoj Delijinoj dominaciji. Seumanutafa otvara meč dobrim low kickom, a nakon što je još jednom pokušao isti udarac ‘Walking Trouble’ kontrira odličnim desnim direktom. Nastavlja pogađati nizom udaraca i pritišće protivnika uz žicu prije nego ga je srušio u parter. Ostatak runde provodi kontrolirano kažnjavajući protivnika.


Prve dvije minute druge runde prolaze uglavnom u hrvanju, a zatim Seumanutafa ponovno pogađa low kickom na što ga Delija ruši i ponovno kažnjava  ground and poundom. 35-godišnji Amerikanac se uspio podići pred kraj runde.


Treću rundu uglavnom hrvaju. Seumanutafa je zaprijetio giljotinom nakon Delijijog pokušaja rušenja, ali je hrvatski borac ubrzo otklonio prijetnju i počeo udarati aperkatima iz klinča.

Seumanutafa je zamijenio prvotno najavljenog Bena Edwardsa.

Deliji je ovo bila prva borba od svibnja prošle godine kada je u povratničkom meču nakon više od dvije i pol godine izbivanja zbog ozljede noge na RIZIN-u pobijedio Brazilca Ricarda Prasela.

Sustav bodovanja na turniru je da se za pobjedu dobiva tri boda, a ako borba završi bez pobjednika svaki borac dobiva bod.

Bonus bodovi dobivaju se za pobjedu u prvoj (+3), drugoj (+2) ili trećoj rundi (+1). Primjerice ako borac pobijedi prekidom u prvoj rundi dobiva 6 bodova.

Delijina borba je druga po redu.4164
Kategorije: MMA
Tagovi: Ante Delija, Professional Fighters League
Najpopularnije
Najnovije