Autor: mi
Datum objave: 04.02.2019


(VIDEO) Commey osvojio IBF-ov pojas i otvorio put borbi s Lomachenkom

Richard Commey (28-2, 25 KO) novi je IBF-ov prvak u lakoj kategoriji.

31-godišnji Ganac u uvodnom dijelu priredbe Alvarez vs. Kovalev 2 u Friscu u Teksasu u meču za upražnjeni naslov prekidom u drugoj rundi pobijedio je Isu Chanieva (13-2, 6 KO).

Commey je 26-godišnjeg Rusa prvi put rušio pola minute prije kraja prve runde. Nakon lijevog krošea na samom početku druge runde Chaniev ponovno završava na leđima. Ubrzo Commey ponovno ruši protivnika i sudac prekida meč.


Commey će se u sljedećoj borbi najvjerojatnije boriti s WBA i WBO prvakom Vasylom Lomachenkom. 

Ukrajinac ima i obveznog izazivača WBA federacije Anthonyja Crollu. Podnošenje ponuda za tu borbu je prekosutra, ali Lomachenkovim promotorima zanimljivija je borba s Commeyem i mogli bi zatražiti dozvolu za meč za ujedinjenje koji ima prednost pred borbom s obveznim izazivačem

Commey bi se s Lomachenkom mogao boriti već u travnju, ali je nakon meča s Rusom izjavio da je ozlijedio šaku desne ruke, tako da bi borba mogla ovisiti i o njegovom zdravstvenom stanju.


Ganac je osvojio naslov koji je prethodno upraznio Mikey Garcia kako bi mogao ozazvati IBF-ovog prvaka u velteru Errola Spencea.


Već se i ranije borio za IBF-ov naslov svjetskog prvaka u lakoj kategoriji, ali ga je 2016. tada neporaženi Robert Easter svladao tijesnom podijeljenom odlukom sudaca.


Foto: Mikey Williams

202
Kategorije: Boks
Tagovi: Vasyl Lomachenko
Najpopularnije
Najnovije