Autor: mi
Datum objave: 03.11.2019


(VIDEO) Canelo nokautirao Kovaleva i osvojio naslov svjetskog prvaka u četvrtoj težinskoj kategoriji

Saul Alvarez (53-1-2, 36 KO) osvojio je naslov svjetskog prvaka u četvrtoj težinskoj kategoriji.

29-godišnji Meksikanac u Las Vegasu je u 11. rundi prethodno izjednačenog meča nokautirao WBO prvaka u kategoriji do 79.4 kilograma Sergeja Kovaleva (34-4-1, 29 KO) i nakon polusrednje, srednje i supersrednje osvojio titulu i u poluteškoj kategoriji.

Canelo trenutno drži naslove u tri težinske kategorije – WBA i WBC-ov u srednjoj, WBA ‘regularni’ u supersrednjoj i WBO u poluteškoj.


36-godišnji Rus u početnim je rundama prednjim direktom držao protivnika na distanci. Alvarez je u trećoj rundi počeo pogađati krošeima, a iako je Kovalev kontrolirao veći dio četvrte runde ponovno je uspio snažnim udarcima napasti tijelo.

Canelo je uzeo sredinu ringa i počeo se približavati sve više i više pogađati, ali je ‘Krusher’ bio taj koji je bio bolji u završnici pete runde zahvaljujući udarcima u tijelo.


Šesta je bila najbolja Canelova runda do tada i udarci u tijelo su počeli davati rezultate. Kovalev se u meču odlučio bacati brze i ne tako jake udarce kako bi smanjio rizik.

Nakon što je i sedma runda otišla na Meksikančevu stranu, Kovalev je ponovno postao agresor u osmoj rundi dok je Canelo čekao priliku iz kontre.

Iako se vidno počeo umarati Kovalev je malo konketniji i u devetoj rundi u kojoj je ispucao nekoliko dobrih kombinacija.

Canelu je pripao početak 10. runde kada je pogodio jakim desnim direktom, te njena završnica. U pretposljednjoj, 11. Meksikanac je prvo uzdrmao, a potom s dva krošea nokautirao Kovaleva i osvojio naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji.


Kovalev je bio 10 centimetara viši i imao je 5 centimetara veći raspon ruku od Meksikanca. 2289
Kategorije: Boks
Tagovi: Sergej Kovalev, Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije