Autor: mi
Datum objave: 15.06.2019


(VIDEO) Briedis u ludnici od meča nokautirao Glowackog

Mairis Briedis (26-1, 18 KO) iz totalno divlje borbe u Rigi pred svojim navijačima je izašao kao svjetski prvak i finalist WBSS turnira.

34-godišnji Latvijac u trećoj je rundi nokautirao Krzysztofa Glowackog (31-2, 19 KO) i osvojio WBO naslov u cruiserweightu.

Do neugodne situacije je došlo u drugoj rundi kada je 32-godišnji Poljak namjerno udario Briedisa u potiljak, a ovaj mu vratio snažnim udarcem laktom u bradu nakon čega je pao. Sudac ga je pozvao da se podigne i meč je nastavljen, a ubrzo Briedis ruši Glowackog.


Uspio je odgovoriti na brojanje i upustiti se u divlju izmjenu udaraca koju je trebao prekinuti gong, ali ga sudac nije čuo i borci su nastavili udarati nakon čega je Poljak ponovno završio na podu. Sudac mu je odbrojao do 8, a on rekao da može nastaviti meč i otišli su na odmor.


U trećoj rundi Glowacki ne čeka da se oporavi već odmah ulazi u otvorenu tučnjavu i ponovno završava na podu nakon čega sudac prekida meč.


Borba je trebala biti za WBO i WBC naslove, ali je WBC promijenio odluku nakon nemogućnosti dogovora oko sudaca za meč, te su se borili samo za  WBO pojas. Latvijac je bivši WBC-ov prvak, a naslov je izgubio protiv Oleksandra Usyka.


Briedis će se u finalu boriti protiv Kubanca Yuniela Dorticosa koji je u drugom polufinalu nokautirao Amerikanca Andrewa Tabitija. 


586
Kategorije: Boks
Tagovi: Krzysztof Glowacki, Maris Briedis
Najpopularnije
Najnovije