Autor: mi
Datum objave: 06.03.2018


Verhoeven: Tako Badr izgleda na svojoj prirodnoj težini. Neću gubiti san zbog njega

Rico Verhoeven prokomentirao je povratnički meč Badra Harija.

U prvoj borbi od prosinca  2016. kada je izgubio prekidom u drugoj rundi zbog ozljede upravo protiv Verhoevena, 33-godišnji Marokanac uspio je jednoglasnom odlukom sudaca pobijediti Hesdyja Gergesa, ali je izgledao loše protiv borca koji je 1-5 u zadnjih šest mečeva.


'Golden Boy' je u meč ušao sa samo 102 kilograma što je ogromna razlika u odnosu na meč s Verhoevenom u kojem je imao 114.5 kilograma. Gubitkom mase izgubio je na snazi, a nije dobio na kondiciji.

S obzirom na ovaj ishod i s obzirom da su tijekom televizijskog prijenosa najavili da će borba Gerges-Hari imati otvoreno bodovanje, odnosno da će se sudačke kartice pojaviti na ekranu nakon svake runde, a to se nije dogodilo nakon što je Egipćanin bio bolji na otvaranju borbe, za očekivati je da će Glory požuriti s organiziranjem revanša s prvakom u teškoj kategoriji.

"Čini se da su obojica ostali bez snage u drugoj rundi. Donekle mogu to shvatiti za Hesdyja, jer je primio puno udaraca u tijelo i to vam izbije zrak, ali čini se i da se Badr borio za zrak" izjavio je Verhoeven u razgovoru za Ad.


Ali, 28-godišnji Gloryjev prvak ne misli da je Hari izgledao loše.

"Loše? U mojim očima izgledao je dobro. Samo, ovako Badr izgleda na svojoj prirodnoj težini, ako ne diže stalno utege i ne napuše se kao što je to bio slučaj pred borbu sa mnom. I tada vidite koliko je teško boksati s nekim poput Hesdyja koji je puno teži. Hesdy uvijek ide naprijed u prvoj rundi. I iako je Badr bolji boksač jednostavno nije znao kako natjerati Hesdyja da ustukne" rekao je 'Prince' koji za borbu teži iznad 115 kilograma.

"Meni se ne može dogoditi da izgubim borbu zbog loše kondicije. Tada vas ne porazi protivnik već porazite sami sebe. Vidjeli ste i da je Badr imao problema s Hesdyjevim low kickovima. Možda je bio malo zahrđao, nije se dugo borio i to stvara tenziju. I također oduzima puno energije." 


Nakon viđenog Verhoeven ipak bezbrižno očekuje revanš.

"Gledajte, mi smo borci i uvijek možete očekivati nešto neočekivano, rizik. Borbu može odlučiti jedan udarac. Ali, ne mogu reći da sam nako subote ležao u krevetu i bio zabrinut i gubio san. Ne. Ja sam uvijek spreman za borbu, bilo na tri ili pet rundi, za naslov svjetskog prvaka ili ne, meni je svejedno."


"Badr možda nema snage za pet rundi, ali on uvijek i onako govori da mu ne treba pet rundi. Zato bih ja rekao: Hajdemo učiniti ovo što prije."

946
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Badr Hari, Rico Verhoeven
Najpopularnije
Najnovije