Autor: mi
Datum objave: 14.10.2019


Usyk: Za sljedeće borbe ću nabaciti još kilograma

Debi Oleksandra Usyka u teškoj kategoriji nije otkrio puno stvari za budućnost, poput toga može li podnijeti snažni udarac pravog teškaša.

Ukrajinac je u Chicagu nadboksao 38-godišnjeg Chazza Witherspoona koji je predao meč nakon sedme runde. 38-godišnji Amerikanac se uglavnom branio, ali je ipak par puta dobro pogodio iz kontre i olimpijski pobjednik iz ringa je izašao s masnicom ispod oka.


Usyk je u meču težio 97.5 kilograma i bio je 12 kila lakši od protivnika.


“Vjerujem da ću nabaciti još kilograma za sljedeće borbe. Ući teži u meč nije problem, ali želim to učiniti na pravi način kako ne bih izgubio na brzini” izjavio je na press konferenciji nakon borbe.


“Razlika između teške i lakoteške kategorije je u dinamici. U teškoj više osjetim snagu zbog toga što su protivnici veći. Mislim da je najbolji način za izbjeći snagu teškaša taj da se bolje branim.”


Nakon što je 2017. prekinuo suradnju s Jamesom Ali Bashirom, Usyk je počeo trenirati s ocem Vasyla Lomachenka Anatolijem iako ga do sada nije službeno nazivao trenerom. Usyk i Lomachenko su dugogodišnji priajtelji iz amterskih dana i obojica su osvojili olimpijsko zlato u Londonu.

„Ne vidite ga za vrijeme borbe, ali on me trenira. On je sa mnom svaki dan u trening kampu.”

Tijekom borbe s Witherspoonom glavnu riječ u Usykovom kutu vodio je cutman Russ Anber.
Foto: Ed Mulholland
622
Kategorije: Boks
Tagovi: Oleksandr Usyk
Najpopularnije
Najnovije