Autor: mi
Datum objave: 07.09.2019


Usyk: Sanjam o nestanku svog oružja s ovog planeta

Oleksandr Usyk (16-0, 12 KO) priprema se za debi u teškoj kategoriji.

Bivši neosporni vladar cruiserweighta 12. listopada u Chicagu se bori s nekadašnjom zvijezdom kick boksa Tyroneom Spongom (14-0, 13 KO).

 

Na njegovom YouTube kanalu objavljen je prilog o pripremama za dvoboj sa  Surinamcem.


"Trenutno sam u trening kampu i kao i uvijek razmišljam kako najbolje odraditi zadatak. Mislim, ispravno odraditi zadatak jer ne bude svaki put dobro. Griješim i ja, ali greške se mogu riješiti" kaže Usyk.


Glavni sparing partner 32-godišnjem ukrajinskom ljevaku je WBC-ov prvak u poluteškoj kategoriji Oleksandr Gvzdyk (17-0, 14 KO).

Karijeru olimpijskog pobjednika iz Londona vodi utjecajni menadžer Egis Klimas.

Usyka možemo čuti kako ističe svoje pacifističke ideje i humanizam, a više je puta odbio da se njegov meč s Muratom Gassievim ili potencijalni dvoboji s ruskim boksačima koriste u političke svrhe.


"O Čemu sanjam?


O puno stvari. Razmišljam o nekim kozmičkim stvarima. Sanjam o nestanku svog oružja s ovog planeta. Sanjam o tome da ljudi razmišljaju o posljedicama svojih djela i isprave ih. Razmišljam o tome kako bi bilo da me jednog jutra vanzemaljci odvedu sa sobom na par dana, samo da vidim kako žive."

"Ne razmišljam o negativnim emocijama čak ni kad mi dođu ili netko reagira na takav način ili kaže nešto negativno. Ja pomislim da je to možda zato jer im se nešto loše dogodilo i da zbog toga ne mogu kontrolirati emocije i zbog toga su bijesni na cijeli svijet."


514
Kategorije: Boks
Tagovi: Oleksandr Usyk
Najpopularnije
Najnovije