Autor: mi
Datum objave: 30.07.2019


Usyk: Ruiz i Joshua više ne mogu pobjeći od mene

Oleksandr Usyk (16-0, 12 KO) ne može dočekati debi u teškoj kategoriji.

Bivši neosporni prvak svijeta u cruiserweightu na novoj je težini trebao debitirati u svibnju protiv Carlosa Takama, ali se ozlijedio i debi u teškoj kategoriji mora čekati do jeseni.

World Boxing Organization postavio je bivšeg olimpijskog pobjednika za obveznog izazivača u teškoj kategoriji i prije nego je odradio prvu borbu u toj kategoriji.

U međuvremenu Anthony Joshua, koji je držao tri od četiri velika naslova, je izgubio od Andyja Ruiza i 32-godišnji Ukrajinac bit će obvezni izazivač pobjedniku revanša.

Pitanje je kada bi ta prilika trebala doći jer je i obvezni IBF-ov izazivač Kubrat Pulev uputio zahtjev za borbu s Ruizom i to prije revanša s Joshuom.

“Zahvalan sam što su me postavili za obveznog izazivača. Znam da se to nije dogodilo bez razloga. Oni više nemaju gdje. Sve je spremno i postavljeno na svoje mjesto” izjavio je za Sky Sports.


“Mi samo moramo čekati da se događaju odviju svojim tijekom i zatim ću definitivno boksati s jednim od njih dvojice.”

Usyk se ne slaže s tvrdnjama da je Joshua izgubio od Ruiza zato jer ima problema s nižim protivnicima, ali kaže da ako je to slučaj da će onda zaista imati veliki problem u revanšu.


“Ne mislim da je to razlog njegovog poraza. Problem je generalan. Nije bitno je li vaš protivnik nizak ili visok. Nije bitno borite li se s dvometrašem ili tipom od metar i 80. Pripremate se sa sparing partnerima koji izgledaju isto kao vaš protivnik. Ako je Joshui stvarno problem boksati s nižim ljudima onda je to stvarno veliki problem.”

1023
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Oleksandr Usyk, Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije