Autor: mi
Datum objave: 14.10.2019


Usyk: Prije teškaškog debija crne misli su mi se motale po glavi, ali sada sam spreman za Joshuu ili Ruiza

Bivši neosporni prvak svijeta u lakoteškoj kategoriji pred više od 9 000 navijača u Chicagu uspješno je debitirao kao teškaš.

Oleksandr Usyk (17-0, 13 KO) prekidom nakon sedme runde pobijedio je Chazza Witherspoona (38-4, 29 KO) koji je zamijenio Tyronea Sponga u tjednu borbe. 38-godišnji Amerikanac nije puno toga ponudio ui ofenzivnom smislu, ali je u nekoliko vrata vrlo dobro kontrirao ukrajinskom ljevaku.

Pobjeda možda nije bila dominantna kao što se očekivalo, a Usyk priznaje da je uoči debija u teškoj kategoriji bio pod stresom. Olimpijski pobjednik iz Londona prvotno je na novoj težini trebao debitirati u svibnju protiv Carlosa Takama, ali je morao odgoditi meč zbog ozljede bicepsa.

“Čekao sam ovaj trenutak. Imali smo neke male probleme jer smo morali mijenjati protivnike. Nisam to nikome pokazivao, ali neke crne misli su mi se motale po glavi. Malo sam se molio i zatražio od Boga da mi pomogne i izgleda da mi je to pomoglo” rekao je Usyk.

„Da, postoji mala razlika u borbi na ovoj novoj težini. Radio sam ono što mi je trener govorio. Slijedio sam njihove naredbe, a to je bilo da samo boksam. I boksao sam, ali da sam imao priliku krenuti na noakut krenuo bih.”

I nakon ovakve izvedbe Usyk vjeruje da je spreman za pobjednika revanša između Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue na koji ima pravo kao obvezni izazivač WBO federacije.

„Spreman sam. Spreman sam za bilo koga. Ako mi daju meč za obveznog izazivača naravno da ću biti spreman za njega.”
Foto: Ed Mulholland

586
Kategorije: Boks
Tagovi: Oleksandr Usyk
Najpopularnije
Najnovije