Autor: mi
Datum objave: 31.10.2018


Usyk: Odavno pratim Joshuu

Oleksandr Usyk 10. studenog u Manchesteru protiv Tonyja Bellewa brani naslov neospornog prvaka svijeta u lakoteškoj kategoriji.

No, 31-godišnji Ukrajinac već razmišlja o dizanju u tešku kategoriju i borbi s Anthonyjem Joshuom, koji je kao i on 2012. u Londonu postao olimpijski pobjednik.

Usyk je prošlog mjeseca uz ring pratio Joshuinu pobjedu protiv Alexandera Povetkina.

"Stvarno mi se svidjela borba. Svidjelo mi se kako se Povetkin postavio, bilo je intrigantno ili je to bio Joshuin plan, ali taj plan nije bio uspješan na početku. Stvarno sam uživao u atmosferi na Wembleyu i volio bih tamo boksati" rekao je za Sky Sports.


Usyk kaže da odavno prati Joshuu.

"Prvi put sam ga vidio u finalu svjetskog prvenstva 2011. protiv Magomedrasula Majidova. Bila je to sjajna borba i nakon nje sam rekao da će u Londonu postati olimpijski pobjednik. Gledao sam sve njegove borbe na Igrama u Londonu, a naravno gledao sam i sve njegove profesionalne mečeve. Zanima me, mislim zanimljivo je gledati njegove borbe."

Ukrajinac bi se volio boriti s Joshuom do kraja 2019. Obojica imaju istog promotora Eddieja Hearna.

"Ne mogu vam reći unaprijed. Kad promotori počnu pregovore za borbu između Usyka i Joshue tada ću se pripremati za to. Ako želite razveseliti Boga recite mu svoje planove. Moj otac me odgojio da ne govorim o onome što se još nije dogodilo."


384
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Oleksandr Usyk
Najpopularnije
Najnovije