Autor: mi
Datum objave: 09.09.2017


Usyk nokautirao Marca Hucka

Oleksandr Usyk (13-0, 11 KO) u Berlinu je treći put obranio naslov WBO prvaka i ušao u polufinale World Boxing Super Series turnira u lakoteškoj kategoriji.

30-godišnji Ukrajinac u dvorani Max Schmeling tehničkim nokautom u 10. rundi pobijedio je Marca Hucka (40-5-1, 27 KO).

U ovim trenucima u njihovim karijerama, razlika je bila prevelika.

Ukrajinski ljevak kontrolira prvu rundu prednjim direktom. Huck ga je pritisnuo pred kraj, ali se Usyk dobro pokrio.

U drugoj Huck i dalje pokušava uvuči Usyka u otvorenu borbu, ali ponovno ga je Ukrajinac neutralizirao prednjim direktom i dobrim kretanjem.


Usyk je bio sjajan u trećoj rundi i uzdrmao 'Kapetana Kuku' serijom od 7-8 udaraca uz konopce. Nakon završene serije Usyk se povukao i nije forsirao prekid.

U četvrtoj, Huckov stil mu je donio još više primljenih udaraca. Usyk je nakon što je prvo kontrirao lijevim krošeom ponovno sjajnom kombinacijom u posljednjoj minuti uspio uzdrmati 32-godišnjeg protivnika.


U šestoj Usyk je odlučio malo spustiti tempo borbe koju u ovim trenucima u potpunosti kontrolira.

U sedmoj, već umorni Huck i dalje pokušava, ali većina njegovih udaraca završava u gardu protivnika, koji bi ga svakom eksplozivnom serijom doveo u tešku situaciju.

Huck je bio na rubu nokdauna u osmoj rundi, a kada je Usyk izgubio balans i pao Huck ga je pokušao udariti dok je bio na podu i zbog toga mu je oduzet bod.

U devetoj Huck par puta pogađa, ali je opet bio u teškim trenucima, no poznato dobra brada ga je još uspijevala zadržati na nogama.

Nevjerojatno je kako Huck nije završio na podu nakon svih primljenih udaraca u desetoj rundi, no sudac Robert Byrd je bio prisiljen prekinuti borbu jer Sandžaklija više nije odgovarao na udarce.


Usyk će se u polufinalu boriti s pobjednikom meča između WBC-ovog prvaka Mairisa Briedisa i Mikea Pereza. Hucku je ovo bio drugi uzastopni poraz. U travnju je izgubio na bodove od Mairisa Briedisa u meču za upražnjeni WBC-ov naslov.


Preostali parovi četvrtfinala su:

 

23. rujna - Yunier Dorticos v Dmitry Kudryashov – Alamodrome, San Antonio (za regularni WBA naslov)
30. rujna – Mairis Briedis v Mike Perez – Arena Riga, Riga (za WBC-ov naslov)
TBD – Murat Gassiev v Krzystof Wlodarczyk (za IBF-ov naslov)


667
Kategorije: Boks
Tagovi: Marco Huck, Oleksandr Usyk, World Boxing Super Series
Najpopularnije
Najnovije