Autor: mi
Datum objave: 08.10.2019


Usyk dobio novog protivnika za debi u teškoj kategoriji nakon Spongovog pada na doping testu

Oleksandru Usyku (16-0, 12 KO) već je dva puta mijenjan protivnik za debi u teškoj kategoriji.

Bivši neosporni vladar cruiserweighta prvo se u svibnju trebao boriti s bivšim izazivačem za naslov Carlosom Takamom, ali je ozlijedio biceps i morao je odgoditi nastup.

Potom je debi pomaknut za 12. listopada,a novi protivnik je trebao biti Tyrone Spong. No, noćas je objavljeno da je bivša kick boks zvijezda pala na doping testu i tako je i on otpao kao protivnik.

32-godišnji Ukrajinac ipak će boksati na priredbi u Chicagu ovog će se vikenda u debiju na novoj težini boriti s 38-godišnjim Chazzom Witherspoonom (38-3, 29 KO).


Witherspoon je kao amater 2004. bio pobjednik nacionalnog Golden Gloves turnira i postao prvi boksač koji je sve pobjede na turniru ostvario prekidom.

Poznat kao 'Džentlmen' profesionalac je postao 2004. i dobio je prve 23 borbe prije nego je izgubio diskvalifikacijom od Chrisa Arreole. 2009. poražen je prekidom od bivšeg izazivača za naslov Tonyja Thompsona, a tri godine poslije i od Setha Mitchella. Od 2012. borio se samo 8 puta. Sve je te mečeve dobio, ali se radilo o protivnicima nešto nižeg ranga.


Usyku će ovo biti prva borba od studenog 2018. kada je u Manchesteru nokautirao Tonyja Bellewa u zadnjem meču njegove karijere.

Chazz je rođak dvostrukog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Tima Witherspoona.
Foto: Boxing News
1027
Kategorije: Boks
Tagovi: Oleksandr Usyk
Najpopularnije
Najnovije