Autor: mi
Datum objave: 27.05.2020


Usyk: Chisora može mahati koliko god hoće, ali pitanje je hoće li pogoditi

Slično kao i s debijem u teškoj kategoriji druga borba Oleksandra Usyka (17-0, 13 KO) na novoj težini se prolongirala.

Bivši neosporni prvak svijeta u cruiserweightu debitirao je kao teškaš u listopadu prošle godine u Chicagu gdje je prkeidom nakon sedme runde pobijedio Chazza Witherspoona.

Njegov prvotno planirani protivnik bio je bivši izazivač za naslov Carlos Takam, a zatim Tyrone Spong koji je pao na doping testu, te ga je u tjednu borbe zamijenio 38-godišnji Witherspoon.

Slično je i s idućom borbom protiv Derecka Chisore (32-9, 23 KO). 33-godišnji Ukrajinac prvo je odgodio borbu iz zdravstvenih razloga, a zatim je došla pandemija koronavirusa i ne zna se kada će se borba održati.

Poslije viđenog u teškaškom debiju protiv Witherspoona postavlja se pitanje kako će se olimpijski pobjednik iz 2012. nositi sa snagom Derecka Chisore.

Londončanin i njegov menadžer David Haye planiraju napasti od početka i pritiskom s velikim brojem udaraca slomiti Usyka.

„Obično se s takvim planom suočavam u svakoj svojoj borbi” prokomentirao je Usyk.

„Ako želite pogoditi metu morate je vidjeti, zato jer on može baciti koliko god hoće udaraca, ali pitanje je hoće li pogoditi”.

„Dok sam bio amater gledao sam njegove borbe u teškoj kategoriji s Kličkom, Davidom Hayeom i mislio sam vau. Tada se to činilo tako daleko, a sada ću boksati s jednim od tih velikih momaka.”

Chisora je priznao da će biti problem pronaći sparing partnere koji mogu vjerno imitirati Usyka.


689
Kategorije: Boks
Tagovi: Dereck Chisora, Oleksandr Usyk
Najpopularnije
Najnovije