Autor: mi
Datum objave: 11.10.2014


(UPDATE) Šok na K-1 MAX-u: Buakaw napustio ring, Enriko Kehl postao prvak

Na snimci se vidi da je Buakaw otišao i prije nego je donesena odluka o dodatnoj rundi.

Nijemac Enriko Kehl postao je K-1 MAX prvak nakon što je Buakaw napustio ring nakon što su suci objavili da meč ide u ekstra rundu.

Nijemac je dobro boksao u prvoj rundi, pogodio lijepim aperkatom na samom početku, no Tajlanđanin je odgovorio kombinacijom krošea i udarca koljenom. Buakaw se pokazao fizički puno jači od Kehla i nekoliko puta bacio svog protivnika na pod. Sudac je dozvoljavao i kratki klinč i bacanja.

U drugoj rundi Buakaw je koljenima i udarcima nogom kontrolirao rundu, te opet bacao Kehla. 

U trećoj je ubacio u višu brzinu, no Nijemac je vrlo dobrim boksačkim kombinacijama sredinom zadnje runde pogađao K-1 zvijezdu.

Poslije 3 runde suci su meč proglasili neodlučenim i dosudili ekstra rundu, nakon čega Buakawa više nije bilo u ringu. Taj čin smatra se predajom i 22-godišnji Enriko Kehl pridružio se velikanima Albertu Krausu, Andyju Souweru, Masatu i Buakawu koji su prije njega osvajali najprestižniji turnir za kick boksere do 70 kilograma.

22-godišnji Kehl na putu do naslova eliminirao je Henrija Van Opstala, Maxima Suareza i Shanea Campbella.

Ponovno pregledavanje snimke otkriva da je Buakaw otišao i prije nego je donesena odluka o dodatnoj rundi. Već se pojavio i cijeli niz nepotvrđenih glasina koje govore da je Tajlanđanin planirao ovaj potez. Vijesti su da su Buakaw i njegov tim odmah uskočiliu automobil i otišli bez riječi. Proteklih dana je otkrio i neke znakove nezadovoljstva s K-1, a te izjave je davao pored banera Top Kinga, za kojeg trenutno nastupa.


Ovo je bio njihov drugi meč. Tajlanđanin je bio bolji  prošle godine. U borbi po pravilima tajlandskog boksa slavio je sudačkom odlukom.

Buakaw je prvi K-1 MAX naslov osvojio u Tokiju 2004. svladavši u finalu nakon ekstra runde Masata. Tajlanđanin je učinio dovoljno za pobjedu i u prve tri, ali su domaći suci pogurali Japanca prema dodatnoj rundi, ali nisu mu time napravili uslugu. Na putu do finala tadašnji član Por Pramuk gyma eliminirao je Australca Johna Waynea Parra i Japanca Takayukija Kohiruimakija.
Drugi put slavio je 2006. svladavši Yoshihira Sata, Gagu Dragu i u finalu Andyja Souwera.


MMA zvijezda Paul Daley bio je uspješan u K-1 debiju. „Semtex“ je sudačkom odlukom nakon tri runde pobijedio Mohammada Ghaedibardeha. Iranski ljevak vrlo je dobro otvorio meč i low kickovima i koljenima koristio značajnu prednost u visini i dužini udova. No, nakon prvog uspješno plasiranog Daleyevog krošea nakon dvije minute borbe tijek meča se preokrenuo. U drugoj se Iranac dva puta našao u nokdaunu, a Englez ga je rušio desnim krošeom. U trećoj je Ghadibardehu oduzet bod zbog izbjegavanja borbe i još se jednom našao u nokdaunu.

Andre Amade „Dida“ vratio se u K-1 nakon četiri godine i prilično lako na bodove dobio Li Yankuna. Brazilac je pokazao puno bolji boks, plasirao nekoliko dobrih udaraca koljenom iz skoka, da bi u trećoj rundi ostao bez snage i uglavnom izbjegavao borbu.
Kinez je bio bez ideje i pokušavao udarcima iz okreta i gaženjima, ali generalno Dida je još uvijek puno bolji borac od Yankuna.

Maximo Suarez svladao je Azerbajdžanca Turala Bayramova tehničkim nokautom u drugoj rundi. Španjolac je desnim overhandom u prvoj poslao svog protivnika na koljeno. Bayramov je teško ušao u drugu rundu koja je brzo prekinuta zbog ozljede lijeve ruke Azerbajdžanca za koju je najvjerojatnije zaslužan udarac nogom Suareza pred kraj prve runde.


K-1 World MAX Finale: Enriko Kehl def. Buakaw Banchamek (predaja)
Paul “Semtex” Daley def.  Mohammad Ghaedibardeh (jednoglasna sudačka odluka)
Maximo Suarez def. Tural Bayramov (TKO, R2)
Andre “Dida” Amade def.  Li Yankun (jednoglasna sudačka odluka)


1609
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: K-1, Buakaw Por Pramuk
Najpopularnije
Najnovije