Autor: mi
Datum objave: 03.06.2019


Umirovio se King Mo: Imao sam 30 ili 40 operacija

Nakon 11 godina profesionalne karijere Muhammed Lawal odlučio je reći dosta.

U MMA je ušao 2008. nakon uspješne hrvačke karijere na koledžu gdje je bio prvak Divizije 1.

38-godišnji 'King Mo' pobjedom protiv Gegarda Mousasija 2010. postao je Strikeforceov prvak u poluteškoj kategoriji, a na Staru godinu 2015. nokautom protiv Jirija Prochazke osvojio je RIZIN-ov Grand Prix u teškoj kategoriji.


Tijekom karijere pobjeđivao je i Quintona Jacksona, Satoshija Ishiija, Lintona Vassella, Cheicka Konga, Setha Petruzellija, Rogera Gracieja i MMA pionira Marka Kerra.

U prosincu 2016. izgubio je nokautom od Mirka Filipovića u četvrtfinalu RIZIN-ovog Grand Prixa u otvorenoj kategoriji.


U zadnja tri meča poražen je nokautom (Ryan Bader, Liam McGeary i Jiri Prochazka u revanšu za RIZIN-ov pojas) i odlučio je zaključiti karijeru.


Odlazi s omjerom 21-9-1NC., a 'King Mo' je tijekom godina nastupao i kao kečer.

Sve to ostavilo je velike posljedice na njegovo tijelo.

"Ovo mi je već neko vrijeme na pameti. Bol od svih tih ozljeda mi je radila nered. Ne mogu se dobro kretati od kukova i koljena. Veći dio karijere borim se bez nogu, s ozlijeđenim koljenom i kukom. Poslije operacije kuka kada su mi ugradili umjetni kuk od titana shvatio sam da će mi trebati zamijeniti i lakat i koljena" rekao je za MMA Fighting.


"Starim. Imam 38 godina, imam djecu. Ne mogu čak ni džogirati. U toliko sam lošem stanju. Kad ne možete ni trčkarati, a kamoli sprintati i biti eksplozivni morate prestati."


"Imao sam toliko operacija. Vjerojatno između 30 i 40. Sjećam se kad sam prvi put operarirao koljeno nakon anestezije sam otišao u kino i gledao film. Sada kad dobijem anesteziju ne znam gdje sam."

"Kad sam se borio sa Satoshijem Ishiijem bolio me svaki korak koji sam napravio. Kad bih bacio prednji direkt boljelo me. Kad sam se borio s Cro Copom bio sam u bolovima. Ako pogledate moje borbe vidjet ćete kako šepam nakon kraja runde prema kutu. Kad sam se borio pokušavao sam sakriti to da praktično nemam noge. Nakon borbe s Quintonom Jacksonom otišao sam na WrestleManiju i poslije par dana kuk mi je bio u tako lošem stanju da nisam mogao hodati."


Uz sve to imao je i infekciju stafilokokom.

Iako je završio borilačku karijeru, Lawal će ostati uz sport jer je već postao trener u American Top teamu na Floridi.

"I dalje ću ostati u sportu. Bit ću u MMA-a i možda uskočiti u boks i pomagati nekim boksačima. Razgovaram s Michaelom Hunterom. On se skoro borio s Joshuom, ali je Joshua na kraju odabrao Andyja Ruiza i vidjeli smo kako je to završilo za njega. Michael Hunter je tu pri vrhu. Znam ga od 2005. kad je još bio amater. Pomažem mu. Sparirao sam s njim. Pomoći ću mu da se spremi. Treniranje, vraćanje informacija koje sam ja primio od svojih trenera. To je sjajna opcija."540
Kategorije: MMA
Tagovi: King Mo
Najpopularnije
Najnovije