Autor: mi
Datum objave: 27.06.2018


Umirovio se Johny Hendricks

Johny Hendricks (18-8, 13-8 UFC) drugi je bivši UFC-ov prvak koji se umirovio ovog tjedna.

Nakon Rashada Evansa i 34-godišnji 'Big Rigg' odlučio je reći zbogom MMA-u.


"Gotov sam. Odlazim u miorvinu. Bježim iz svijeta MMA-a" rekao je na radiju MMA Junkie.

"Dugo vremena sam razmišljao o ovome. Vraćam se svojim korijenima. Postajem trener hrvanja u školi All Saints (Svi Sveti - episkopalska škola u Fort Worthu u Teksasu). Prošle godine sam malo vodio treninge u srednjoj školi, ali prebacit ću se u All Saints i tamo raditi isto."

"Proteklih sedam mjeseci bez treninga mi je pomoglo da donesem odluku. Bilo je lijepo biti kući s djecom i bez briga. Pogledao sam suprugu i rekao: Želim li ja stavrno ovo raditi? Želimo li mi i dalje prolaziti kroz ovo?"

"Ne bih se vratio čak i da mi daju ponovno Georgesa St. Pierrea, iako cijeli svijet zna da sam ga pobijedio. Iskreno, zadovoljan sam ovime, osim ako mi ne dođu s milijunskom ponudom. To ne možete odbiti. To bi bilo glupo. Ali, sve što sam naumio to sam i ostvario."


Hendricks je u ožujku 2014. pobijedivši Robbieja Lawlera jednoglasnom odlukom sudaca osvojio upražnjeni naslov u velteru. U prethodnoj borbi tijesno je poražen u borbi za pojas od GSP-a podijeljenom odlukom, a titulu je izgubio u prvoj obrani u revanšu s 'Ruthlessom'.


Tijekom karijere je pobjeđivao i Jona Fitcha, Josha Koschecka, Martina Kampmanna, Carlosa Condita, Matta Browna i Hectora Lombarda.

U zadnjih 8 mečeva je 2-6, a u posljednjem ulasku u kavez prošlog studenog izgubio je tehničkim nokautom u drugoj rundi od Paula Coste. Debitirao je 2007. nakon uspješne hrvačke karijere na sveučilištu.

Foto: USA Today

217
Kategorije: MMA
Tagovi: Johny Hendricks
Najpopularnije
Najnovije