Autor: mi
Datum objave: 25.06.2018


Umirovio se bivši UFC-ov prvak Rashad Evans

Nakon 14 godina karijere Rashad Evans (19-8-1, 14-8-1 UFC) odlučio se povući iz MMA-a.

38-godišnji Amerikanac bivši je UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji, te pobjednik reality showa Ultimate Fighter 2.

Izgubio je posljednjih pet borbi od kojih je dvije odradio u srednjoj kategoriji i odlučio reći dosta. U posljednjem nastupu početkom lipnja poražen je nokautom za 53 sekunde od Anthonyja Smitha.


"Teško je. Ne želim otići s porazom, ali u istom trenutku to je ono što mi je potrebno. Osjećam da me zovu druge stvari u životu. Morao sam ovo učiniti. Moram prihvatiti i pomiriti se s tim. Ne mogu se više zavaravati. Sa sigurnošću mogu reći da se više nikad neću boriti" izjavio je bivši prvak.


'Suga' je pojas prvaka osvojio 2008. pobijedivši tehničkim nokautom u trećoj rundi Forresta Griffina. Izgubio ga je u prvoj obrani od Lyota Machide.

Za naslov prvaka u kategoriji do 93 kilograma borio se ponovno 2012., ali ga je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Jon Jones.

Evans je tijekom karijere nokautirao Chucka Liddella, Tita Ortiza i Chaela Sonnena, a slavio je i protiv Stephana Bonnara, Dana Hendersona, Thiaga Silve, Phila Davisa, Quintona Jacksona i Michaela Bispinga. Tijekom karijere pobijedio je petoricu UFC-ovih šampiona. 402
Kategorije: MMA
Tagovi: Rashad Evans
Najpopularnije
Najnovije