Autor: mi
Datum objave: 18.11.2019


Umirovio se Ben Askren

Ben Askren po drugi je put u zadnje dvije godine objavio da se povlači iz MMA-a.

35-godišnji Amerikanac prvi je put objavio da odlazi u miorvinu u studenom 2017. kada je u oproštajnom meču za 57 sekundi nokautirao Shiyu Aokija, obranio ONE naslov u velteru i povukao se neporažen.


Nakon toga je potpisao za UFC i debitirao u ožujku ove godine pobjedom protiv bivšeg prvaka Robbieja Lawlera. Zatim je u srpnju doživio prvi poraz izgubivši rekordnim nokautom za 5 sekundi od Jorgea Masvidala.


U zadnjem ulasku u oktogon krajem listopada u Singapuru ga je rear-naked chokeom u trećoj rundi pobijedio Demian Maia.


Bivši Bellatorov i ONE prvak kaže da je odluku o odlasku u mirovinu donio nakon što su mu liječnici rekli da mora na operaciju zamjene kuka i da se praktično više neće moći natjecati.


„Povlačim se iz MMA-a i iskreno povlačim se iz svega. To je to za mene. Razmišljao sam o tome ovog tjedna i o onome što ću reći. Iskreno, ispunjen sam osjećajem zahvalnosti zbog karijere koju sam imao iako na kraju nije ispalo kako sam želio” rekao je za ESPN.


„Kad sam se vratio već sam imao probleme s kukom i to već između 3 i 5 godina. Kad sam počeo ponovno trenirati u prosincu postalo je gadno. Pričao sam s trojicom-četvoricom liječnika i svi su mi rekli da nakon operacije zamjene kuka je moja karijera u principu gotova.”


Askren se povlači s omjerom 19-2-1NC (UFC1-2).


332
Kategorije: MMA
Tagovi: Ben Askren
Najpopularnije
Najnovije