Autor: mi
Datum objave: 01.06.2019


Umirovio se Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson (18-6, 10-6 UFC) na UFC-ovoj priredbi u Stockholmu doživio je drugi uzastopni poraz i peti u zadnjih osam mečeva u posljednjih pet i pol godina.

Nakon što je u prosincu tehničkim nokautom u trećoj rundi po drugi put poražen od Jona Jonesa u borbi za naslov u poluteškoj kategoriji, 32-godišnji Šveđanin pred svojim je navijačima izgubio gušenjem u četvrtoj rundi od također bivšeg izazivača za naslov Anthonyja Smitha.

Nakon novog poraza odlučio je zaključiti karijeru.

“Dogodilo se ponovno. Izgubio sam kod kuće. Ovo je teško, ali radite to zato jer je to ono što volite. ‘Lionheart’ je zvijer. Sjajan tip, pravi ratnik i sjajan tip za ovu kategoriju. Želim vam se svima zahvaliti što ste podržali sve borce. Svaki put kad se UFC vrati ovamo je sjajno. Što mogu reći? Ljudi predstava je završena” rekao je Mauler i ostavio rukavice u oktogonu.


Ovo mu je bio drugi poraz u četiri nastupa na UFC-ovim priredbama u Stockholmu. 2015. ga je nokautirao ‘Ruble’ Johnson, a pred svojim je navijačima pobjeđivao Brazilce Thiaga Silvu i Glovera Teixieru.


Gustafsson je MMA karijeru počeo 2007. U UFC je došao 2009. s omjerom 8-0 i u debiju pobijedio Jareda Hammana.  U sljedećem meču poražen je od Phila Davisa, da bi potom nanizao šest pobjeda uključujući i onu protiv Shoguna. U rujnu 2013. prvi put se borio s Jonom Jonesom za naslov prvaka i pružio herojski meč u kojem je poražen odlukom sudaca.  Još se jednom borio za naslov, ukupno tri puta, ali je u listopadu 2015. izgubio podijeljenom odlukom od Daniela Cormiera.


Od 18 pobjeda u karijeri 11 je ostvario noakutom, a 3 submissionom.
405
Kategorije: MMA
Tagovi: Alexander Gustafsson
Najpopularnije
Najnovije