Autor: Boris
Datum objave: 31.01.2009
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


UFK LIKOS

Mašić najbolji sportaš Ličko-senjske županije

GOSPIĆ - Proglašenje Sebastijana Mašića (24) za prošlogodišnjeg sportaša godine u Ličko-senjskoj županiji dovelo je do neočekivanog uspjeha mladog kluba slobodne borbe (UFK) Likos, ali i cijele sportske obitelji Mašić iz Gospića.

Sebastijan je s nekolicinom prijatelja u Gospiću osnovao klub slobodne borbe u proljeće 1997. godine. Trenirali su u vojarni, a zatim su se potrudili i pribavili nešto donacija, registrirali se kao dvadeseti klub u Hrvatskoj.

- Članovi smo Hrvatskog saveza slobodne borbe koji nam je pomogao da stanemo na noge. Od njegova predsjednika Željka Banića dobili smo nešto literature, počeli smo trenirati u gimnaziji, a sada nas tridesetak trenira u dvorani Visoke učiteljske škole - kaže Mašić.

Prošle godine kapnula je i prva subvencija iz gradskog proračuna zahvaljujući gradonačelniku Milanu Koliću. To im je omogućilo da ne propuste prvo Državno prvenstvo u Dubrovniku na kojemu je sudjelovao Damir Oroslan osvojivši treće mjesto. I Mašić je prošle godine bio na tri natjecanja i u pravilu se vraćao sa - zlatom i srebrom.

Na prvome hrvatskom međunarodnom natjecanju ADCC, natjecanju submition wrestlingu - hrvanje s polugama, u Zadru u kategoriji 99 + kg osvojio je zlato. Prošle godine je bio na međunarodnom turniru slobodne borbe u Opatiji i ponovno donio zlato u Gospiću. Bio je i na prvome hrvatskom prvenstvu u hrvanju u grappelingu u Sesvetama i vratio se sa srebrnom medaljom.

- Nadamo se daljnjoj financijskoj potpori, a na klubu će biti da opravda povjerenje jer smo se na vrijeme uključili u sva državna natjecanja. U klubu je dosta mladih kojima je kao i meni uzor Mirko Filipović, i oni su jamstvo novih uspjeha. Među njima je i Filip Bubaš (10) koji je najmlađi član kluba - kaže Mašić.
1809
Kategorije: MMA
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije