Autor: mi
Datum objave: 09.04.2018


UFC neće tužiti Conora McGregora

UFC neće tužiti svog bivšeg prvaka u lakoj kategoriji Conora McGregora.

Irac je uoči UFC-a 223 u Barclays Centeru u New Yorku sa svojom pratnjom izazvao kaos napavši autobuse koji su prevozili borce. Michael Chiesa zadobio je posjekotine od razbijenog stakla u neredima i nije se mogao boriti s Anthonyjem Pettisom.

McGregor je tražio Khabiba Nurmagomedova koji je na priredbi pobijedio Ala Iaquintu i postao novi prvak u kategoriji do 70 kilograma.

"Razgovarali smo jučer. Sve je u redu. Mislim da među nama postoji uzajamno poštovanje" izjavio je predsjednik UFC-a Dana White na press konferenciji nakon priredbe.


"Toiliko toga je palo na mene ovog vikenda da je to bilo ludilo. Poslije ćemo se fokusrati na Conora. Ovdje smo srušili rekord i PPV je bio sjajan, tako da je bilo odlično."

Na pitanje planira li tužiti Conora McGregora zbog izazvane štete, White je kratko odgovorio ne. Irac će za počinjene prekršaje odgovarati na njujorškom sudu.

Rekao je da su razgovarali s McGregorom o njegovoj sljedećoj borbi.

"Razgovarali smo o tome da bi se borio u rujnu. Ali, ne znam. Ne možete me ništa pitati u vezi Conora. Ne znam ništa u vezi Conora. Nisam razmišljao o Conoru. Ljudi kažu da je ovo loše za sport i je, ali u drugim sportovima se događaju puno gore stvari."

White je prethodno rekao da je McGregorov postupak najodvratnija stvar koja se dogodila u povijesti UFC-a. No, priredba je ostvarila odličan rezultat. Uživo ju je pratilo 17 026 gledatelja, a prihod od ulaznica bio je nešto iznad 3 milijuna dolara.

Sam odabir sudionika borbe za naslov bio je vrlo kontroverzan. Nakon što se ozlijedio prvotno planirani protivnik, privremeni prvak Tony Ferguson, pa zatim i zamjena Max Holloway, organizacija je u jednom danu išla od Anthoynja Pettisa do Paula Feldera, da bi na kraju borbu za naslov dala Alu Iaquinti, koji uz to nije zadovoljio na vaganju.


726
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, Dana White, Conor McGregor
Najpopularnije
Najnovije