Autor: mi
Datum objave: 04.10.2017


Tyson Fury odustao od boksačke licence

Tyson Fury (25-0, 18 KO) neće zatražiti boksačku licencu od nadležnog tijela British Boxing Board of Control.

Bivšem svjetskom prvaku u teškoj kategoriji dozvola je oduzeta u listopadu 2016. nakon optužbi za korištenje dopinga.


29-godišnji Britanac se nije borio od studenog 2015. kada je u Njemačkoj protiv Vladimira Klička osvojio naslov svjetskog prvaka. Otkazao je revanš zakazan za srpanj prošle godine zbog ozljede, a potom i drugih zdravstvenih razloga, odnosno depresije. Nadao se povratku u ring u ožujku ove godine.

“Poslije dugog i napornog razmišljanja o povratku, neću zatražiti boksačku licencu od BBBofC-a. Nakon što su na takav način rješavali stvari, ne hvala” napisao je neporaženi Britanac na Twitteru.


Ova odluka još jednom dovodi u pitanje njegovu boksačku karijeru, koju je već više puta prekidao objavama preko društvenih mreža.

British Boxing Board of Contol je prethodno objavio da neće obnoviti Furyjevu licencu dok ne izađe na saslušanje pred Britansku antidopinšku agenciju zbog pozitivnog dopinškog nalaza iz veljače 2015.

Fury, koji je pratio svog rođaka Hughieja Furyja tijekom nedavne borbe za WBO naslov s Josephom Parkerom izgleda daleko od forme profesionalnog sportaša.

Može tražiti borbu i izvan jurisdikcije BBBofC-a, ali to bi značilo da se neže moći boriti s Anthonyjem  Joshuom ili nekim drugim britanskim boksačem.


506
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury
Najpopularnije
Najnovije