Autor: mi
Datum objave: 12.05.2015


Trostruki prvak Amerike u hrvanju potpisao za Bellator

Trostruki NCAA prvak Sjedinjenih Američkih Država u hrvanju Ed Ruth potpisao je ugovor na više borbi s Bellatorom.

Nije objavljeno kada se očekuje njegov MMA debi, a Ruth je trenutno usredotočen na osiguravanje mjesta u američkoj olimpijskoj reprezentaciji za Rio 2016. godine.

Ako uđe u reprezentaciju na Olimpijskim igrama nastupit će u kategoriji do 86 kilograma. Očekuje se da će se u MMA-u boriti u srednjoj kategoriji.

Ruth je rekao da je razgovarao i s drugim vodećim promocijama, a u sljedećem odgovoru naznačio je i da je novi UFC-ov sponzorski ugovor olakšao njegovu odluku.

"Već dugo vremena znam da nakon što stavim olimpijsko zlato oko vrata ići ću osvojiti neko MMA zlato oko pojasa. Razgovarao sam sa svim velikim organizacijama i na kraju dana vjerujem u ono što Scott Coker radi u Bellatoru. Dovode najveće talente, organiziraju uzbudljive borbe i dozvoljavaju mi da sam sebi osiguram sponzore."

24-godišnji hrvač sa sveučilišta Penn ima omjer od 140 pobjeda i 3 poraza, pritom osvojivši tri NCAA naslova i All American plasman u svakoj od četiri sezone. 
Ruth će se u Bellatoru pridružiti još jednom iznimnom hrvaču s Penn Statea, Philu Davisu.

Prošlog prosinca Ruth je pomagao Jonu Jonesu u pripremama za borbu s Danielom Cormierom i želja mu je da se za novu karijeru počne pripremati u kampu Grega Jacksona i Mikea Winkeljohna u Albuquerqueu.
foto: News.psu.edu

1019
Kategorije: MMA, Hrvanje
Tagovi: Ed Ruth
Najpopularnije
Najnovije