Autor: mi
Datum objave: 05.12.2017


Trener: Ngannou bi za godinu dana mogao biti svjetski prvak u boksu

Francis Ngannou preselio se iz Francuske u Las Vegas gdje trenira s Deweyom Cooperom.

Jedan od poznatijih američkih kick boksera nije iznenađen onime što je francusko-kamerunski teškaš pokazao protiv Alistaira Overeema u Detroitu.

"Francis je mjesecima naporno trenirao poslije otkazivanja borbe s Dos Santosom. Ostao je u dvorani, sjajno sparirao i svi smo očekivali onakav ishod kakav je svijet i vidio" rekao je Cooper za MMA Junkie.


Nokautom protiv Nizozemca Ngannou je osigurao borbu za naslov sa Stipom Miočićem,

koja bi se mogla održati već početkom iduće godine. Kladionice ga drže favoritom u odnosu na aktualnog prvaka.


Predsjednik UFC-a Dana White rekao je da će precizan datum biti objavljen nakon što završe pregovore s Miočićem o novom ugovoru.

Odgovarajući na Miočićev post na Twitteru, Ngannou je napisao: "Uživaj u pojasu dok još možeš i pozdravi se s njim prije svoje sljedeće borbe."


43-godišnji Cooper se u kick boksu borio s Peterom Aertsom, Ruslanom Karaevim, Garyjem Goodridgeom, Donom Wilsonom i Glaubeom Feitosom. Iza sebe ima 25 mečeva u profi boksu uz omjer 19-3-3, te MMA skor 2-1. Bit će u 'Predatovorom' kutu za vrijeme borbe s američko-hrvatskim teškašem.

31-godišnji Kamerunac u Vegas se doselio prije šest mjeseci, a prvu MMA borbu je odradio prije samo četiri godine.


"Da se mene pita volio bih da uzme malo vremena da se kalibrira, da nastavi s radom, iskuša različite vrste sparinga i samo još više radi kako bi se dodatno usavršio. Ali, to totalno ovisi o Francisu. Nije zadobio nikakve ozljede i kaže da je voljan boriti se bilo kada."

Iza njegove brutalnosti u kavezu stoji pomno proučavanje.

"On nije neki nasilnik. On je zaista pametan, on zaista proučava i proučava i stvarno vjeruje u ono što planira ostvariti. Sve to sada donosi plodove."


Cooper kaže da za njega nema granica i ako se 31-godišnji Kamerunac želi okušati u boksu vrlo brzo bi se našao među izazivačima za naslov.

"On posjeduje snagu u udarcu. Bilo tko tko posjeduje takvo oružje proći će dobro. Kad bi posvetio više vremena i prihvatio se toga ozbiljno mogao bi postati i prvak u boksu."

"Svi su bili toliko zaneseni borbom između McGregora i Mayweathera. Volio bih da se Francis za godinu dana bori s bilo kime tko je svjetski prvak u teškoj kategoriji u tom trenutku, bio to Deontay Wilder ili Anthony Joshua. To bi bila prava borba u kojoj bi MMA borac mogao doći i iznenaditi aktualnog boksačkog prvaka."
Foto: Jose Juarez


1847
Kategorije: MMA
Tagovi: Francis Ngannou
Najpopularnije
Najnovije