Autor: mi
Datum objave: 08.01.2019


Trener: Cyborg je pobijedila samu sebe

Cris Cyborg (20-2, 5-1 UFC) na UFC-u 232 u Los Angelesu doživjela je prvi poraz od debija 2005. godine i ukupno drugi u karijeri.

33-godišnja Brazilka u trećoj obrani naslova prvakinje u perolakoj kategoriji poražena je nokautom za samo 51 sekundu od prvakinje u bantamu Amande Nunes (17-4, 10-1 UFC).

Trener Cris Cyborg, Jason Parillo, koji je osim s Brazilkom naslove UFC-ovog prvaka osvajao i s BJ Pennom i Michaelom Bispingom kaže da je Cyborg te večeri pobijedila samo sebe.


"Vidio sam kako je Cris pobijedila samu sebe. Rekao sam to puno puta u prijašnjim intervjuima i to je oduvijek bila moja najveća briga - a to je da ona ide na sve ili ništa, gubi iz vida plan i divlje maše. Old school Cyborg. Rekao sam joj da što se više penjemo uz ljestve to će nam takav stil manje prolaziti. Moramo početi malo više razmišljati i oslanjati se na prednji direkt."


Parillo kaže da se ključan trenutak dogodio poslije dvadesetak sekundi borbe nakon što je Cyborg primila low kick. Kaže da su je tada potpuno preuzele emocije i da je odmah krenula po osvetu i zaboravila plan da do pobjede dođu postupno.


"Poznajem Cris, znam svog borca i vidio sam kako je reagirala kad je primila taj udarac u nogu. Umjesto da se makne i radi prednjim direktom, krenula je na sve ili ništa i tu je kažnjena. Imala je reakciju u stilu: Ma, nisi valjda i samo je počela mahati. Izgubila je bilo kakvo poštovanje, mislila je da može nositi bilo koga po kavezu, ali borila se protiv vješte protivnice koja ima zaista dobar udarac. To je bio način za pobijediti Cris. Mogla je izgubiti protiv nekoga tko bi pokazao hrabrost i nosio se s njenim agresivnim stilom. Zbog toga morate poštovati Amandu."


"13 godina bez poraza i uz to na takav dominantan način, to samo stvara još veći pritisak. Ona i dalje spada među najveće borce i njena karijera nije ovime završena, ali ovo je poraz. Svi gube u ovom sportu. Stvar je u tome kako ćete se nositi s tim."


"Cris i ja se od borbe čujemo svakog dana i izmjenjujemo poruke zato jer je tolike godine dominirala i ovo je novo iskustvo za nju. Ali i dalje ima vatre u njenom srcu. Ovo je potpuno nov osjećaj za nju, tako da sve što kažem govorim uzimajući to u obzir. Ali, okrutna istina je također ono što će vas učiniti boljim, jačim i pametnijim. Ovo je iskustvo kroz koje je morala proći kako bi dokazala tko je zapravo i znam da će to i učiniti."


"Puno sam razmišljao o tome što se događalo tijekom trening kampa, kako se naš mentalitet malo promijenio jer smo mentalno bili vrlo visoko jako dugo vremena. Razmišljam o tome što sam mogao učiniti kako bi bila fokusiranija i kako bi mentalno bila na pravom mjestu. I ja živim od ovoga tako da moram razmišljati o tim stvarima."


"Cris voli raditi puno različitih stvari i trenirati na puno različitih mjesta i ponekad pomsilite da ima previše šefova u kuhinji. Ne kažem da se radilo o tome, ali kad ste na vrhu svi žele biti s vama. Počnete dozvoljavati da vam drugi borci, sparing partneri, menadžeri i treneri govore što raditi - svi, a i njihove majke. Vi ste bolji borac od svih njih, a opet ih slušate."
"No, to se uvijek događa kad ste na vrhu, pogotovo ako ste dobri prema svima oko vas i svima im otvarate vrata. Je li zbog toga poražena? Ne znam, ali to će ostati u prošlosti, a mi ćemo se fokusirati na budućnost."


"Pozitivna stvar iz ovoga je što će sada svi vidjeti kakvu Cris ima osobnost, Kad borci uvijek pobjeđuju ne možete vidjeti kakvi su zapravo. Da se ovo nije dogodilo ljudi ne bi nikad zapravo vidjeli tko je Cris Cyborg. Vidjeli ste kako se nakon borbe ponijela prema Amandi i mogli ste vidjeti njenu skromnost."


Nunes je izjavila da u sljedećoj borbi planira braniti pojas u bantamu. Dana White je izjavio da nije previše zagrijan za revanš između Nunes i Cyborg odmah, a Cyborg u ožujku ističe ugovor s UFC-om.


"Nadam se da će ovaj poraz otvoriti perolaku kategoriju. Cat Zingano je pobijedila Amandu, a Megan Anderson je upravo pobijedila Zingano. Tako da sada ima drugih opcija i mi to tako gledamo. Mi nećemo napustiti UFC. Ostat ćemo ovdje i vratiti titulu. Ona ima i vremena i sposobnosti da to učini."


"Tu i tamo čujem nešto o politici, ali uvijek sam se držao podalje od toga. Ja samo moram raditi svoj posao. Hoće li joj odmah dati revanš? Ne bih rekao, ali to je OK. Ako bi mogli dobiti novu borbu do ožujka to bi bilo divno ali ne znam hoće li tako i biti. Za pregovore je zadužen menadžer, a ja samo želim ono što je najbolje za Cris."


278
Kategorije: MMA
Tagovi: , Amanda Nunes
Najpopularnije
Najnovije