Autor: Boris Martinović
Datum objave: 11.07.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


TRAKAVICA SE I DALJE NASTAVLJA

Mirko Filipović opet bez protivnika

21. srpanja je trebao biti povratak našeg borca u japanske ringove nakon odgađanja borbe Jerome LeBannera i Relaka Gracieja. Izgleda da se trakavica i dalje nastavlja, Filipović nema pravog protivnika koji bi mu se suprostavio u ringu na DREAM-ovom događaju.

Rezime odustajanja – „To Kiss or not to Kiss“

Posljednih nekoliko mjeseci, kad se radi o borbama našeg gladijatora možemo čuti samo riječ „odgođeno“ ili „odustajanje“. Ja sam se već umorio od toga a kako je Cro Copu, ne znam. Sve je započelo na DREAM-ovom prvom događaju, Filipović se nakon dva teška poraza u UFC-u vraća u zemlju izlazećeg sunca i zemlju svojih najvećih uspjeha. Prvi Mirkov protivnik je trebao biti Ray Sefo ali je odustao zbog nemogućnosti pripreme u kratkom roku (15 dana), zamjena je bio Amerikanac Mighty Mo ali iznenađenje – odustao je. Sljedeći na popisu Mirkovih protivnika bio je četverostruki džudaški prvak Azije Dong Sik Yoon koji je također odustao. Zatim je Mirko napokon saznao, bit će to Yoshiro Nakao poznatiji po svom nadimku „The Kiss Man“. Ipak na kraju je bio najhrabriji ne tako iskusni Japanac Mizuno kojeg je Mirko nokautirao za samo 56 sekundi.

Pripreme u Nizozemskoj

Nakon odrađene borbe u DREAM-u Mirko je izdvojio jedan tjedan za treninge u Nizozemskoj kod poznatog trenera Ivana Hyppolita. Filipović je intezivno radio na stand up tehnikama jer se za njegovu sljedeću borbu pretpostavljalo da bi mogla biti s jednim od K-1 boraca, a upravo je to i bilo. Ubrzo je saznao ime svog sljedećeg protivnika, bio je to Francuz Jerome LeBanner s kojim se Filipović već susreo u ranijoj karijeri.

Borba u lipnju

Borba s LeBannerom je zakazana za 15. lipnja. Ubrzo smo saznali kako je borba odgođena jer je LeBanner imao zakazanu borbu s najboljim svjetskim K-1 borcem Semmyjom Schiltom. Filipović je na treningu istegnuo ligamente ali nije bilo ništa ozbiljnije. DREAM mu je predložio jedan izlet u ADCC pravila gdje bi mu protivnik bio Relak Gracie iz legendarne obitelji Gracie. Cro Cop je prihvatio borbu ali je morao odustati od borbe zbog ozljede.

Sve spremno 21. srpnja

Očito je propao još jedan dogovor čelnika DREAM-a i Mirkovih protivnika, Jerome LeBanner ipak nije borac za borbu 21. srpnja. Iako je nedavno Cro Cop izazvan od Nizozemca Alistaira Overeema i iako je prihvatio borbu, Alitair je zakazao na ovom terminu. Sljedeći datum Mirkove borbe je 22. rujna a protivnika nećemo uopće spominjati jer će se vjerojatno 3 ili 4 puta promjeniti. Dotada nam ostaje gledati Zelga i nadati se Middleweight pojasu.

1541
Kategorije: MMA
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije