Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 31.01.2018


Toni Filipi: Russo je najveća borba moje karijere

Croatian Knightsi otputovali su u Firencu gdje ih u petak čeka debi u World Series of Boxing protiv Italia Thundera.

Hrvatski boksači svjesno odlaze kao autsajderi, ali ne namjeravaju pasti bez ispaljenog metka.

"Poslije prvog kruga znat ćemo koliko vrijedimo. Mnogi timovi su puno iskusniji od nas, ali poslije Olimpijskih igara su mnogi oslabljeni, neki su otišli u profesionalce, a neki završili karijeru. Isto je kao i kod nas, smjena generacija. Ne mogu se očekivati veliki rezultati u prvoj sezoni. Ali, to ne znači da momci neće dati sve od sebe i pružiti prave boksačke mečeve" izjavio je na press konferenciji izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj.


Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak dodao je kako je ugovor o sudjelovanju u WSB-u potpisan na tri godine.


Direktor reprezentacija Željko Mavrović je dodao: "Ispisujemo povijest hrvatskog boksa. Vidio sam dobru priču i u Italiju vodimo dobru petorku koja može ostvariti dobar rezultat."

Momčad će u Firenci voditi Tomo Kadić, a uz njega su treneri i Štef Bačurin, te Bjelorus Valerij Karnilau, koji je tu uz borca u kategoriji do 49 kilograma Yahuenija Karmilchyka.

"Mi smo pripreme počeli već u 9. mjesecu kad je priča zaživjela, ovo je samo nastavak plana. Izborni sparinzi su bili žestoki i odabrali smo one koji će dati zadnji atom snage za pobjedu" rekao je Kadić.

Najteži posao čeka boksača iz Kadićevog Gladijatora Tonija Filipija. U ring ulazi s bivšim europskim, dvostrukim svjetskim prvakom i dvostrukim osvajačem srebra s olimpijskih igara u teškoj kategoriji Clementeom Russoom. 35-godišnji Talijan prošle je godine u WSB-u porazio Tonijevog brata Bepa.

"Russo je najveća borba moje amaterske karijere. Ovo je svakako jedno novo iskustvo i dat ću sve od sebe. On će biti možda malo manji od mene, ali je puno iskusniji, ja ću u ožujku napuniti tek 22 godine. On nije više kao u najboljim danima kada je pobjeđivao Evgenyja Tischenka, Oleksandra Usyka i Tonyja Yoku. Naravno da ga poštujem, ali se ne bojim. Čujem se stalno s Bepom. On mi savjetuje da radim tehnički s njim i da u prvoj rundi ispitam snage."


Za mjesto u teškoj kategoriji za borbu s Thunderom natjecali su se Filipi i Alen Babić. Nakon sparinga u Sesvetama odlučeno je da će Knightse predstavljati zadarski boksač.

"Sparirali smo na 5 rundi, a s obzirom da je to bio eliminacijski sparing radili smo jako i to jakim tempom."

Hrvatski Vitezovi u drugom kolu 16. veljače gostuju kod British Lionheartsa.Foto: M.I.


1052
Kategorije: Boks
Tagovi: WSB, Toni Filipi, Croatian Knights
Najpopularnije
Najnovije