Autor: Boris
Datum objave: 10.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


TOMASOVIĆ NAJBOLJI, ŠIVOLIJA IZGUBIO

Marko Tomasović zlatni u Sarajevu

Proteklog vikenda u Sarajevu je održan jaki međunarodni boksački turnir „Hakija Turajlić“ na kojem pred Olimpijske igre nastupili i naši reprezentativci. Tako je splitski „pitbull“ Marko Tomasović dokazao svoju tehniku i spremnost za nastup na OI. Hrvatski reprezentativac je proglašen je za najboljeg boksača 12. međunarodnog turnira.

Na turniru je,u organizaciji Boksačkog Saveza BIH, sudjelovalo 50 boksača iz 11 zemalja (Katar, Njemačka, Makedonija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Hrvatska, Švicarska, Slovenija, Kuvajt, Crna Gora, Kosovo i BiH). Ovogodišni turnir nastavio je kontinuitet jakog i kvalitetnog natjecanja, koje se nalazi u kalendaru Europske boksačke asocijacije (EABA).
Marko Tomasović je doslovno rasturio svoje protivnike i u finalnom meču slavio protiv višestrukog prvaka Slovenije Roka urbanca s razlikom od 11 bodova. Tomasović je u prvoj borbi dobio diva Alena Beganovića, reprezentativca Crne Gore, kojeg je unatoč sudačkoj naklonjenosti pobjedio. Predstavom koju je Tomasović odigrao u Sarajevu zasluženo je proglašen najboljim borcem turnira te je osvojio i novčanu nagradu organizatora.
Odličnim se pokazao i Ante Čepo u kategoriji do 75 kilograma koji je u finalnom meču pobjedio Švicarca Stefea Rochusbergera i osvojio zasluženo prvo mjesto.
Nažalost Mario Šivolija i nije imao sreće, a ni suci ga nisu favorizirali tako da je pomalo nezasluženo izgubio u prvom kolu protiv predstavnika Bosne i Hercegovine Đemala Bošnjaka.

6260
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije