Autor: mi
Datum objave: 19.11.2019


Titan FC prvak zbog ekstremnog skidanja kilograma doživio moždani udar, oduzeta mu lijeva strana tijela

Ekstremno skidanje kilograma uzelo je još jednu žrtvu u MMA-u.

Titan FC prvak u bantamu Rudson Caliocane (7-2) je srećom preživio, ali njegova karijera je gotova.

Nakon borbe i poraza jednoglasnom odlukom od Matheusa Mendonce (3-0) na priredbi u Sao Paulu prije mjesec dana 26-godišnji Caliocane se onesvijestio i prevezen je u bolnicu gdje je ustanovljeno da je pretrpio ishemični moždani udar (fokalno oštećenje mozga s posljedičnim naglo nastalim neurološkim deficitom koji traje manje od 1 sata, izvor: MSD priručnik dijagnostike i treapije) i zbog toga mu je oduzeta lijeva strana tijela.

Brazilac je  za meč u kategoriji do 61.2 skidao 6 kilograma.

„Primijetio sam da ne izgleda normalno. Kad je borba završila stanje se pogoršalo i Rudsonov otac ga je nosio dok nije stigla hitna. Mi koji imamo iskustva u MMA-u znamo da ovo nema veze sa samom borbom već s naglim skidanjem kilograma. To su u bolnici potvrdili i liječnici. Do toga nije došlo zbog giljotine ili snažnog udarca, već zbog dehidracije” izjavio je borčev menadžer Alex Davis.

 

Rudson je potom upraznio titan FC naslov i obratio se preko društvenih mreža.

„Uz odobrenje Titan FC-a prihvatio sam borbu u Sao Paulu. Nažalost pretrpio sam krvarenje u moždanom deblu. Nije jasno kada ili hoću li se ikad više moći boriti. Zbog ovoga sam odlučio uprazniti naslov Titan FC prvaka zbog poštenja prema cijeloj kategoriji i Titan FC-u i Lexu McMahonu koji mi je dao priliku da se borim za pojas i odnosio se prema meni jako dobro. Nadam se da ću se moći vratiti i ponovno osvojiti Titan FC naslov. No, sada se moram koncentrirati na svoje zdravlje i oporavak.”

Prvak Titan FC  promocije u velteru je bio Slovenac Uroš Jurišič, ali mu je pojas nedavno oduzet jer ga iz zdravstvenih razloga nije mogao braniti.902
Kategorije: MMA
Tagovi: MMA
Najpopularnije
Najnovije