Autor: mi
Datum objave: 06.08.2017


Tim Bradley objesio rukavice o klin

Još jedan bivši svjetski prvak ovog je tjedna rekao zbogom boksu.

33-godišnji Timothy Bradley (33-2-1-1 NC, 13 KO) objesio je rukavice o klin.

Naslov svjetskog prvaka osvajao je pet puta u dvije težinske kategorije (poluvelter i velter).

'Desert Storm' najpoznatiji je po svojoj trilogiji s Mannyjem Pacquiaom. U prvoj borbi 2012. nepravednom podijeljenom odlukom pobijedio je Filipinca i osvojio WBO naslov u velteru. S 'Pac-Manom' se borio još dv aputa i to su mu jedini porazi u karijeri.

U sjećanju će ostati njegova spektakularna borba s Ruslanom Provodnikovim iz 2013., a pobjeđivao je i svjetske prvake Brandona Riosa, Jessieja Vargasa, Juana Manuela Marqueza, Joela Casamayora, Devona Alexandera, Lamonta Petersona, Kendalla Holta, Juniora Wittera i Miguela Vazqueza.


"Preko 23 godine boks mi je davao svrhu i definirao me. Posvećen svom zanatu i nošen strašću za boksom, ljubavlju za svoj tim i sve vas koji ste me podržavali bio sam u stanju dati 100 posto od sebe i ustati se kada bih bio srušen. Boks mi je dao korijene, držao me podalje od ulice, naučio me kako da budem čovjek. Kako da se izravno suočim sa svakim izazovom i prihvatim i dobro i loše. Da, propustio sam praznike, rođendane, čak i neke od prvih riječi svoje djece, ali više od vremena, uzeo je moju krv, znoj i suze, sve što ne mogu vratiti. Zato je okretanje nove stranice slatkokiselo. Ta, jedina svrha da se svakog dana probudim i dam 100 posto od sebe sada je usmjerena nečem drugome - mojoj obitelji. U njima pronalazim svoju snagu, svoj mir i najvažnije, bezuvjetnu ljubav. Budim se sa željom da cijelo vrijeme budem otac, muž i budem slobodan" napisao je Bradley u oproštajnoj poruci.Foto: Bloody Elbow

439
Kategorije: Boks
Tagovi: Timothy Bradley
Najpopularnije
Najnovije