Autor: HJS
Datum objave: 04.03.2017


Tena Šikić u Pragu nastavila s osvajanjem medalja

Hrvatska judašica Tena Šikić uspješno je nastupila na European Openu u Pragu.

U glavnom gradu Češke, Šikić je u kategoriji do 52 kilograma kroz repasaž došla do nove brončane medalje.


Izlazak u seniorsku konkurenciju najčešće zna biti koban za kvalitetne juniore. I to u većini sportova. Ono što je judo napravio uvođenjem kategorije mlađih seniora (do 23 godine) je upravo lakši prijelaz iz juniora u seniore, a taj prelazak jako dobro prolazi za zagrebačku judašicu Tenu Šikić.

Nakon bronci na Grand Prixevima i nastupa na Prvenstvu Hrvatske prošli vikend, Šikić je ovaj vikend nastupila na European Openu u Pragu. Tamo je wazarijem pobijedila Ukrajinku Buiok, a zatim na isti način izgubila od buduće polufinalistice turnira, Španjolke Lopez Sheriff.


U repasažu je Šikić slavila ipponom protiv Turkinje Korkmaz, a zatim u borbi za broncu još jednim ipponom, nakon dvije minute borbe slavila protiv Poljakinje Pienkowske.

Hrvatsku je predstavljala i Ivana Šutalo (preko 78 kg), ali je već u prvoj borbi išla na jaku Brazilku Souzu, koja je slavila ipponom i otišla sve do finala.

Hrvatske judoke tijekom sljedećeg tjedna nalaze se na olimpijskom pripremnom kampu u češkom Nymburku, nakon čega slijede nastupi u Europi i Južnoj Americi.

417
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije