Autor: HJS
Datum objave: 06.05.2018


Tena Šikić srebrna u Sarajevu

Nakon što su hrvatske judoke osvojile pet bronci, prvog dana Europskog seniorskog kupa u Sarajevu, nedjelja je donijela još tri medalje.

Blizina Sarajeva i važnost osvajanja bodova na europskim kupovima privuklo je 22 hrvatske judoke koje su otputovale u glavni grad Bosne i Hercegovine. Prvog dana natjecanja nastupilo je 13 hrvatskih predstavnika, a osvojili smo pet brončanih medalja, od čega četiri u ženskoj te jednu u muškoj konkurenciji.

U nedjelju je najuspješnija bila Tena Šikić (do 57 kg), koja je s dva ippona stigla u polufinale, a tamo nakon skoro šest minuta borbe wazarijem pobijedila Beischmidt (GER). U finalu je Blavier (BEL) slavila ipponom i Šikić se iz Sarajeva vraća sa srebrom.

Subotnji brončani niz nastavile su Lucija Babić i Ana Kokeza (obje do 63 kg). Kroz repasaž su stigle u borbe za bronce, a tamo je Babić ipponom nadoknadila wazari prednosti Lechner (AUT), dok je Kokeza razočarala domaće navijače pobijedivši wazarijem Anđelu Samardžić.

Dodajmo i kako je Katarina Krišto (do 63 kg) osvojila je brončanu medalju na Europskom kadetskom kupu u Rumunjskoj, dok je Tin Straža (do 81 kg) završio peti.
257
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije