Autor: mi
Datum objave: 24.09.2016


Tena Šikić ostala bez medalje na zagrebačkom Grand Prixu

Prvog dana velikog judo Grand Prix turnira u Zagrebu nastupilo je petero hrvatskih judašica i jedan judaš, a najbolji rezultat ostvarila je Tena Šikić u kategoriji do 52 kilograma.

Početak ovogodišnjeg Grand Prixa u potpunosti je opravdao očekivanja. Mnoštvo atraktivnih borbi, lijepih bacanja i kvalitetnih judoka. Hrvatske predstavnice su pokazale puno želje i motiva na domaćem tatamija, a najbliža medalji bila je Tena Šikić.

- Amerikanka Delgado me povela (op.a. wazari i yuko, 11-0), ali sam se na krilima navijača uspjela skoro pa skroz vratiti. Međutim, na kraju ipak nije išlo. Šteta jer sam htjela nastaviti niz medalja na IJF Tour-u – opisala je svoj nastup Šikić.

U istoj kategoriji Tihea Topolovec bila je nadomak borbe za broncu, međutim nakon pobjede wazarijem protiv Nordmeyer (GER) i poraza od Delgado (USA), izgubila je (1-0 kazne) od Edwards (GBR).

Sara Matijević (do 48 kg) u prvom kolu je pobijedila Truong (USA), a zatim izgubila od Minsker (ISR) u četvrtfinalu te u repasažu ipponom od Fjolle Kelmendi (KOS), rođakinja od puno poznatije Majlinde Kelmendi (olimpijsko zlato u Riju).

U kategoriji do 57 kilograma, obje hrvatske predstavnice su izgubile od njemačkih judašica. Martina Jukić je izgubila od Coban, a Ivana Mandarić od Mueller. U kategoriji do 66 kilograma, Marko Drašković je izgubio ipponom od Rusa Abdulzhalilova.

Nakon završetka prvog dana natjecanja, djeca od 4 do 12 godina starosti, družila su se sa zlatnom olimpijkom Majlindom Kelmendi te hrvatskim judokama, Barbarom i Brigitom Matić, Karlom Prodan te Zlatkom Kumrićem i Bernardom Azinovićem.

U subotu eliminacije u dvorani 2 Doma sportova počinju u 11 sati, svečano otvorenje je u 16 sati, a finalni blok je na rasporedu od 17 sati. 

152
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije