Autor: HJS
Datum objave: 30.08.2017


Tena Šikić ispala od treće nositeljice Svjetskog prvenstva

Drugog dana Svjetskog judo prvenstva u Budimpešti nastupila je hrvatska judašica Tena Šikić (do 52 kg).

Nakon brzog slavlja u prvom nastupu, stigao je i brzi poraz u drugom izlasku na tatami.

Kao i prvog dana Svjetskog prvenstva, Hrvatska je imala jednog predstavnika, a ovog puta to je bila Tena Šikić. Samo 20 sekundi trebalo joj je da očekivano pobijedi Angolku Antonio, a zatim je u 2. kolu išla na treću nositeljicu SP-a, Izraelku Cohen.

- Nakon, rekla bih očekivane, pobjede, išla sam na Cohen. Nažalost, ostala sam na početku borbe u zahvatu i nisam se uspjela izvući van - rekla je razočarana Tena Šikić nakon nastupa.

U srijedu 30. kolovoza u programu SP-a nema nastupa hrvatskih judoka, a u četvrtak 31. kolovoza na tatami u Budimpešti izlazi Dominik Družeta (do 81 kg). 

Prvog dana nastupio je Bernard Azinović (do 60 kg). Nakon pobjede u prvom nastupu, nije uspio iznenaditi Nijemca Plafkyja.

Na otvaranju smotre najboljih judaša svijeta Hrvatska je imala predstavnika u kategoriji do 60 kg. Bernard Azinović je svoj premijerni nastup na svjetskim prvenstvima otvorio uvjerljivom pobjedom protiv Jordanca Salmana te je ipponom nakon 79 sekundi prošao u drugo kolo.

Tamo ga je čekao Nijemac Plafky, koji je iskoristio nešto slabiji ulazak hrvatskog judaša u borbu, nedovoljno kvalitetnu borbu za gard i s tri wazarija prošao dalje.

- Prva borba je bila odlična, ušao sam koncentrirano i odradio kako sam trebao. Protiv Plafkyja sam ušao opreznije da vidim kakav mu je gard. U drugom dijelu borbe sam bio bolji.To je svakako pokazatelj kako trebam raditi dalje, a svakako da ima još puno prostora za napredak – rekao je nakon nastupa Azinović.


Foto: Judo.hr

307
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije