Autor: mi
Datum objave: 10.08.2019


Svjetski prvak odustaje od mogućnosti za milijunsku zaradu i tuži WBSS

Nakon iznimno uspješne prve sezone koja je imala odličan turnir u cruiserweightu, druga sezona WBSS-a konstantno za sobom vuče probleme.

Tijekom turnira dvojica boksača, Ivan Baranchyk i Nonito Donaire, prijetila su odlaskom, a sada je treći odustao od nastupa pred sam finale.

Razlog je financijske prirode.

Regis Prograis (24-0, 20 KO) tri je mjeseca čekao datum i lokaciju za finale protiv Josha Taylora, te financijske garancije.

No, vlasnik World Boxing Super Series turnira, Comosa AG, čiji su suvlasnici i Sauerland i Richard Schaefer, to nije učinila i WBA svjetski prvak u poluvelteru otkazao je nastup u finalu i podnio tužbu.

30-godišnji Amerikanac i njegov promotor  DiBella Entertainment (DBE) podnijeli su tužbu na sudu u New Jerseyu.

Tužba se bazira na neispunjavanju financijskih obveza.

Comosa je trebala na escrow račun uplatiti 2 milijuna dolara.

Prograisu je bila zagarantirana zarada od 700 000 dolara, a pobjedniku bi trebao pripasti bonus u iznosu od 1.3 milijuna dolara, tako da je Amerikanac odustao i od potencijalne zarade od 2 milijuna dolara.


Dok je Prograis sudjelovao na turniru, Jose Carlos Ramirez prekidom je pobijedio Mauricea Hookera i ujedinio WBA i WBC naslove u superlakoj kategoriji. Ramirez je za taj meč zaradio 4 milijuna dolara.

Finale WBSS turnira u bantamu između Naoye Inouea i Nonita Donairea održat će se 7. studenog u Japanu.


Foto: Mikey Williams

351
Kategorije: Boks
Tagovi: World Boxing Super Series
Najpopularnije
Najnovije