Autor: HJS
Datum objave: 28.09.2017


Svjetski prvaci i olimpijski pobjednici ovog vikenda u Zagrebu

Nakon ždrijeba IJF Judo Grand Prixa Zagreb 2017 saznali smo i protivnike 19 hrvatskih judoka koje će se boriti na tatamiju Doma sportova.

Peto izdanje Grand Prixa u Hrvatskoj ponudit će pravi spektakl sa svjetskim prvacima i olimpijskim pobjednicima.

Najvažniji judo turnir u ovom dijelu Europe, zagrebački Grand Prix, u petom izdanju, od petka 29. rujna do nedjelje 1. listopada, okupit će 294 natjecatelja iz 47 država svijeta.

- Povećanje broja judoka u Hrvatskoj pokazuje koliko Grand Prix znači za judo u Hrvatskoj. Rastemo i po uspjesima, a to sve ne bi bilo moguće bez svih naših sponzora, na čelu sa zlatnim sponzorom, HEP-om – rekla je predsjednica Hrvatskog judo saveza, Sanda Čorak.

Ždrijeb turnira donio je za 19 hrvatskih judaša i judašica zanimljive protivnike. 


Tena Šikić (do 52 kg) se u 1. kolu bori protiv Nareks (SLO).

Barbara Matić (do 70 kg), koja brani prošlogodišnje zlato, na početku turnira čeka bolju iz dvoboja Malceva (RUS) – Renaud Roy (CAN). 

- Dolazim na Grand Prix nakon uspješno odrađenih studentskih obveza, tako da nisam u punom treningu, ali vjerujem da uz potporu tribina mogu do medalje – rekla je najuspješnija hrvatska judašica.

Prošlogodišnju broncu Ivana Šutalo (preko 78 kg) će pokušati obraniti i nadograditi počevši s Bairo (FRA), a zlatna s prošlotjednog Europskog kupa u Beogradu, Tina Radić, ide na Karpati (HUN).

Dominik Družeta (do 81 kg) čeka Kurzej (POL), a Marko Kumrić (do 100 kg) ide na Awiti-Alcazara (GBR). U slučaju pobjede Kumrić ide na prvog nositelja Mammadova (AZE).


- Pun sam samopouzdanja, pogotovo nakon srebra prošlog vikenda u Beogradu i vjerujem da mogu puno pokazati i postići i u Zagrebu – rekao je Marko Kumrić.

Svi posjetitelji Doma sportova uživat će u nastupima najboljih svjetskih judaša, među kojima vrijedi izdvojiti aktualnog svjetskog prvaka te olimpijskog pobjednika Teddyja Rinera (FRA), kao i aktualnu olimpijsku pobjednicu Paulu Pareto (ARG).

Između kvalifikacija (početak u 10.00 sat) i finalnog bloka (početak u 17.00 sati) zainteresirani će moći trenirati s legendama juda, Iliasom Iliadisom, olimpijskim pobjednikom, trostrukim prvakom svijeta i dvostrukim prvakom Europe, te Markom Huizingom, olimpijskim prvakom i petostrukim prvakom Europe.


Kompletan ždrijeb možete pronaći na linku http://www.ippon.org/gp_cro2017.php


346
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije