Autor: HJS
Datum objave: 12.03.2018


Šutalo osvojila broncu u hrvatskom dvoboju u Maroku

Posljednjeg dana Grand Prix turnira u Agadiru hrvatska judašica Ivana Šutalo (iznad 78 kg) osvojila je brončanu medalju u dvoboju s reprezentativnom kolegicom Ivanom Maranić.

U subotu je priliku za broncu u Maroku imao Dominik Družeta (do 81 kg). U izjednačenom dvoboju s Egutidzeom (POR) presudila je bolja reakcija Portugalca gruzijskih korijena u «golden scoreu». 

Zato je nedjelja donijela medalju tako da u finalnom bloku nije bilo upitno hoće li biti hrvatska zastava na podiju jer su se za treće mjesto borile dvije Ivane, Šutalo i Maranić. Nakon što je posljednji dvoboj odlučio tko je nova prvakinja Hrvatske, a slavila je Ivana Maranić, ovaj susret je donio medalju za Ivanu Šutalo. U trećoj minuti borbe, Dubrovčanka je odlično iskoristila priliku za bacanje i ipponom sebi osigurala mjesto na pobjedničkom postolju. 

U nedjelju je nastupio i Zlatko Kumrić (do 100 kg), koji je u 1. kolu izgubio wazarijem od Mosera (SUI).

Drugog dana Europskog kadetskog kupa u Zagrebu hrvatske predstavnice su osvojile još dvije zlatne medalje. Lara Cvjetko je bila najbolja u kategoriji do 57 kg, a Katarina Krišto u kategoriji do 63 kg.


Nakon zlata Ane Viktorije Puljiz u subotu, publika u dvorani Sutinska vrela mogla je čuti hrvatsku himnu tijekom dodjele medalje i u nedjelju. Nakon svečanog otvaranja natjecanja od strane zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i predsjednice Hrvatskog judo saveza Sande Čorak, do zlata su stigle Lara Cvjetko i Katarina Krišto.

Aktualna europska kadetska prvakinja, Lara Cvjetko, u Zagrebu je opravdala status prve nositeljice te je slavila u svih pet borbi za zlato oko vrata. Prvo je ipponom svladala Lisić (SRB), a zatim i Monaco (ITA). Niz ippona je nastavila protiv Logozne (POL) za ulazak u polufinale, gdje je nadoknadila wazari Gonzage (BRA) te ipponom na početku treće minute borbe osigurala plasman u finale. Tamo je bila bolja od Ozbas i zlato je bilo osigurano.

Vrlo sličnu priču je imala i Katarina Krišto, koja je u prvom nastupu ipponom svladala Haberstock (FRA), a zatim na isti način Game (GBR). U četvrtfinalu je pred kraj borbe pobijedila Ciano (ITA), a Bereza (BRA) je izgubila skupivši tri kazne. U finalnoj borbi Krišto je bila bolja od Tašić (SRB) još jednim ipponom i Hrvatska je upisala treće zlato.
239
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije