Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


STURM SPREMAN ZA OBRANU TITULE

Njemački boksač bosanskog porijekla pravim imenom Adnan Ćatić, u Njemačkoj poznatiji kao Felix Sturm, u subotu će braniti naslov svjetskog prvaka po WBA verziji protiv Jamie Pittmana. u Dusseldorfu. Sturm je rođen u Leverkusenu, trenutno živi u Hamburgu.  Prvi profesionalni meč je imao 2001. godine, a nekoliko godina poslije, 2006. godine postaje svjetski prvak u poluteškoj kategoriji po WBO verziji. Pojas nije dugo zadržao. Već nakon tri mjeseca gubi naslov prvaka. Svjetski prvak po WBA verziji osvaja u travnju 2007 a dosada ga je obranio 3 puta. Zadnji put je obranio naslov protiv Amerikanca Randyja Griffina u listopadu 2007. Felix Sturm je u svojoj amaterskoj karijeri imao 124 meča iz kojih je 133 puta izašao kao pobjednik, 9 puta kao poraženi. U profesionalnoj karijeri je imao 31 meč od čega 28 pobjeda, 2 poraza i jedan nerješen ishod.

„Imao sam tri mjeseca za pripreme i osjećam se odlično. U svakom slučaju, kao i uvijek, spreman sam za 12 rundi. Ljudi koji su kupili kartu za ovu gotovo rasprodanu priredbu imati će priliku vidjeti odličnu borbu s moje strane. Borim se za svoj tim i svoju obitelj. Nekad je lakše postati prvak nego obraniti titulu prvaka.“-izjavio je Felix Sturm na jučerašnjoj press konferenciji.

Jamie Pittman ili „Mr Business“ kao amater je imao 137 mečeva i 111 pobjeda. Osvojio je NSW titulu 8 puta, bio je 5 puta prvak Australije i 3 puta prvak Oceanije. U profesionalnoj karijeri ima savršen rekord, 16 borbi i 16 pobjeda i 7 nokauta. Iza sebe ima nekoliko osvojenih titula a najznačajnije su Australian naslov prvaka, PABA naslov, WBF naslov, WBO Asia Pacific naslov.

„U Njemačkoj sam bio već četiri puta, poštujem Felixa kao svjetskog prvaka. Mislim da želim pobjedu više nego Felix. Maknut ću ga s trona.“ – kaže Pittman.

1827
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije